Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul Ştiinţei 2015 - Arad

Festivalul Ştiinţei 2015 - Arad
Comentează 0

Festivalul Ştiinţei este cel mai important eveniment care promovează ştiinţa din învăţământul preuniversitar arădean.

Evenimenul şi-a propus şi a reuşit, în cele opt ediţii care au avut loc, să stârnească interesul şi curiozitatea elevilor pentru înţelegerea fenomenelor cu care trăim zi de zi.

Festivalul Ştiinţei adună împreună elevi, studenţi şi profesori din municipiul şi judeţul Arad, dar şi din marile centre universitare ale ţării şi din străinătate.

Curiozitatea, dorinţa de cunoaştere şi interesul pentru ştiinţă adună împreună peste 400 de elevi şi un mare număr de profesori  care prezintă experimente interactive de fizică, chimie, biologie, informatică şi tehnologie.

Dar nu numai atât. Datorită acestui eveniment s-au creat noi prietenii. Elevii CHRISTINA ACHEROTI, DOMNIKI ANASTASIOU ŞI THEODOROS KYRIAKOU de la  LYKEIO AGIOU IOANNI din Limasssol, Cipru, însoţiţi de profesorul lor RODOLFOS KARAISKAKIS au fost deosebit de încântaţi de activităţile legate de Festivalul Ştiinţei la care au participat, dar mai ales de prieteniile legate în timpul petrecut aici.

La ediţia a IX-a a Festivalului Ştiinţei, care a avut loc loc în data de 6.11.2015 începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu din Arad, au participat: 30 de unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Arad, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara, 2 şcoli din străinătate: Lykeio Agiou Ioanni din Limassol, Cipru şi Şcoala Generală „Fontos Samuel” din Üles, judeţul Csongrad, Ungaria  precum şi 6 Universităţi din Arad şi din ţară: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universtitatea de Vest Timişoara, Universitatea Politehnică TimişoaraUniversitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad şi Universitatea din Oradea.

Purtător de cuvânt ISJ Arad,

inspector școlar Laura NĂDĂBAN

 

 

Galerie foto (69)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite