Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul Școlilor de Teatru din Romania, START. Arad, 12-15 iulie 2017 !

Festivalul Școlilor de Teatru din Romania, START. Arad, 12-15 iulie 2017 !
Comentează 0

În iulie orașul de pe Mureș găzduiește prima ediție a festivalului maraton de spectacole studentesti START.

 START este numele celui mai tânar festival de acest gen din România. Vă veți întreba, la ce bun  un  astfel de eveniment ? Nimic  mai simplu!  START are la bază un concept de organizare unic: practic acest festival își propune să dea  tânărului absolvent  de teatru șansa la un START reușit.

Necesitatea organizării acestui festival s-a născut din nevoia tânărului absolvent de teatru de a  se face remarcat. In cadrul festivalului vor fi prezentate specatcolele de licență și masterat ale facultăților de teatru din țară. Practic sunt spectacole lucrate pe tot parcursul anului, care au șansa să fie văzute de un public  numeros, de un juriu format din critici de teatru, manageri de teatru, regizori și actori.

Proaspeții absolvenți au oportunitatea de a juca pe o scenă. Locaţia de desfăşurare a festivalului START: Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad. Publicul, avizat sau neavizat, este cu siguranță un consumator de artă teatrală.

START intermediază pe de o parte o întâlnire intre factorii cheie din teatru (critici de teatru, manageri de teatru, regizori și actori) și tinerii actori, dar nu este de neglijat faptul ca la rândul lor colegii de generație au ocazia de a se întâlni și de a pune bazele unor trupe independente, atât de des întâlnite în ultima vreme.

START își propune și o revigorarea culturală a Aradului.
Accesul publicului la spectacolele din cadrul festivalului este gratuit în limita locurilor disponibile.

START este singurul festival “platforma de locuri de muncă” pentru tinerii absolvenți ai școlilor de teatru. El le oferă  proaspeților absolvenți șansa de a se face remarcați in fața unor factori cheie.

În cadrul festivalului vor fi organizate și o serie de workshopuri având teme diferite și în domenii diferite.

Cele mai bune spectacole, vor avea şansa de fi incluse in stagiunea unuia sau mai multor teatre din România.

START reunește la un loc toate școlile de teatru din România. De aceea acest festival  poate fi un bun prilej pentru schimburi de experiență, stabilirea de noi contacte, punerea bazelor unor colaborări între școli.

 START este un test pentru fiecare absolvent în parte, dar și pentru fiecare unitate de invățământ din ţară.

"Sunt fondatorul Festivalului START și ideea festivalului mi-a venit în momentul când a trebuit să lucrez în domeniu. După 3 - 4 ani de facultate teatrală te gândești că trebuie să faci ceva. Așa că ne-am gândit că trebuie să facem un fel de platformă a locurilor de muncă, în care cei care decid se pot întâlni cu absolvenții. Și e foarte simplu să faci acest lucru în cadrul unui festival, pentru că lucrările de diplomă sunt ca un fel de CV-uri, Așa că, împreună la Arad, vor vedea cei ce au de oferit și cei (directori de teatre, regizori, toți cei care vor veni să-i urmărească), vor vedea ce au de dat absolvenții", a precizat Ionel Bulbuc, inițiatorul acestui festival.

 

Iată și programul zilei de marți, 13 iulie:

Workshop - 10,00 - 13,00: 

FLORIN FIEROIU:Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu
Universitatea Hyperion Bucuresti
Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi

IOAN PETER:Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti
Universitatea din Craiova – Departamentul de Arte

MIHAELA SÎRBU:Universitatea de Arte din Targu Mures
Universitatea „Babes Bolyai” Cluj Napoca.

orele 19.00UNATC București - Sala Mare:

ȘI CAII SE ÎMPUȘCĂ, NU-I AȘA?

Dramatizare de Ștefana Samfira

 

orele 21.00 - Sala Studio

Universitatea Hyperion București

FLUTURII SUNT LIBERI

după Leonard Gershe

Sala Studio

Intrarea este liberă

 

 

 

Galerie foto (36)


Scrie un comentariu

trimite