Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul Internațional de Teatru Nou a început cu ... stângul

Festivalul Internațional de Teatru Nou a început cu ... stângul
Comentează 0

Festivalul Internațional de Teatru Nou a început cu IARNA, sâmbătă, 6 mai. Spectacolul, montat de către regizorul Mihai Măniuțiu, pornește de la un text al dramaturgului Jon Fosse (cunoscut arădenilor de la experimentul lui Radu Afrim cu PIESA "Vis. Toamna") și este produs de Teatrul "Nottara".

Același univers oniric, enigmatic și care se intersectează doar din când în când cu banala noastră lume tridimensională. Iar dacă nu s-a intersectat deloc cu capacitatea dvs. de înțelegere, citiți, vă rog, comentariul criticului de teatru Anca Măniuțiu:

"Piesa IARNA de Jon Fosse este o stranie și enigmatică poveste de dragoste (...) Este ceea ce a permis creatorilor acestui spectacol să experimenteze o formulă spectaculară și stilistică inedită, în care, într-un decor abstract și ascetic - având însă uluitoarea și paradoxala capacitate de a exterioriza și interioriza IARNA - evoluează, în universuri paralele, unde gravitația și imponderabilitatea par că se contopesc, corpuri reale și corpuri fantasmatice, pulsiuni reprimate și pasiuni devastatoare, care ne vorbesc despre singurătate, despre nevoia de celălalt și despre dificultatea de a comunica."

Iar dacă nici după citirea acestui COMENTARIU nu ați înțeles nimic, vă recomand călduros să mai vedeți  încă o dată PIESA ... și dacă nici atunci nu v-ați dumirit, vă sfătuiesc să lecturați încă o dată acest COMENTARIU, iar dacă nici după parcurgerea COMENTARIULUI nu v-ați edificat, nu vă rămâne decât să mai vizionați încă o dată PIESA, iar dacă nici după terminarea spectacolului nu V-A PICAT FISA, va sugerez să buchisiți curajoși COMENTARIUL ... și tot așa, vorba lui William Faulkner, după ce s-a instalat definitiv în Yoknapatawpha.

Vasile Zărăndan

 

Galerie foto (115)


Scrie un comentariu

trimite