Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul EuroMarionete: Adunarea păsărilor – un spectacol de teatru nonverbal

Festivalul EuroMarionete: Adunarea păsărilor – un spectacol de teatru nonverbal
Comentează 0

Festivalul EuroMarionete a continuat cu un spectacol dedicat adulţilor. Astfel, luni, 16 martie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Ioan Slavici” a avut loc reprezentaţia cu Adunarea păsărilor – un spectacol de teatru nonverbal, o emoţionantă demonstraţie a adevărului de pe pământ, a adevărului din om – singur vinovat şi responsabil de destinul său. Producţia aparţine Teatrului de animaţie „Ţăndărică” Bucureşti, iar regia şi scenografia sunt semnate de cel mai cunoscut regizor de teatru de animaţie, Cristian Pepino.

Drumul lung şi dificil al „iniţierii” din Adunarea păsărilor, al marii călătorii, se depărtează – la Attar – faţă de ceilalţi filozofi şi scriitori orientali – de „cer” şi devine demonstraţia adevărului de pe pământ, a adevărului din om – singur vinovat şi responsabil de destinul său. „Tocmai această trăsătură fundamentală a literaturii lui Attar, această desprindere de religie, această deschidere larg umanistă a gândirii lui, ne-a făcut să optăm pentru transpunerea acestui text”, a precizat regizorul.

El păstrează – pe de altă parte – frumuseţea şi originalitatea gândirii orientale, dar se depărtează de fanatismul funciar al credinţelor monoteiste cu precădere al celei islamice, în favoarea raţionalismului şi al unui sens real pentru o viaţă reală

A fost, aşadar, un spectacol despre căutarea de sine şi despre adevăr, o emoţionantă călătorie găndită şi imaginată de Cristian Pepino.

C. P.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite