Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul de șah ARAD OPEN, susținut de Casa Româno - Chineză

Festivalul de șah ARAD OPEN, susținut de Casa Româno - Chineză
Comentează 0

Două au fost subiectele discutate miercuri, 24 mai, la conferința de presă organizată de către Filiala Arad a Casei Româno  - Chineze. 

      În perioada 6 - 13 august Aradul va găzdui pentru cea de a zecea oară Festivalul Internațional de Șah ARAD OPEN, Ediția a X-a. Și dacă la ediția de anul trecut, bunăoară, au participat în jur de 400 de jucători, veniți din 25 de țări, la ediția din acest an, care se va desfășura tot la Hotel Continental, sunt așteptați și mai mulți mari maeștri, precum și copii, căci va exista și în acest an o secțiune dedicată copiilor cu vârsta între 7 și 14 ani, după cum a precizat Alexandru Ungureanu, vicepreședintele Comitetului de organizare. 

      Poziția presedintei Filialei Arad a Casei Româno - Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, a fost clară: "Este cel mai mare concurs de șah din România ca și număr de participare și este de semnalat participarea nu numai a adulților, ci și a copiilor. Iată, în acest fel se promovează acest sport al minții și este de ramarcat faptul că filiala din Arad a Casei Româno-Chineze susține și promovează acest concurs, subliniind faptul că la nivel mondial China deține supremația pe linie feminină a șahului".

Și în cel de al doilea subiect al conferinței de presă și anume insinuata legătură a Casei Româno Chineze cu politica, poziția prof. univ. dr. Lizica Mihuț a fost la fel de tranșantă: "Vreau să fac precizarea că niciodată Casa Româno Chineză și filiala din Arad nu au făcut și nu fac politică, nu sunt implicate politic, membrii fondatori sunt și de dreapta și de stânga eșichierului politic și vreau să rog partidele să nu introducă Casa Româno Chineză în bătăliile din interiorul lor sau între partide, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută".

Vasile Zărăndan

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite