Vremea Romania, Arad 11°C

Stiri Arad

Nicolae Selegean: "Am realizat proiecte importante și ne propunem să continuăm la fel pentru oamenii din Felnac"

Nicolae Selegean:
Comentează 0

Primarul comunei Felnac, Nicolae Selegean, spune că administrația pe care o conduce a realizat, de-a lungul timpului proiecte importante pentru comunitatea locală. De asemenea, pentru viitor se au în vedere proiecte importante care să crească gradul de urbanizare al comunei Felnac.

"Sunt primar de trei mandate și înainte am avut un mandat de viceprimar, fiind cel mai tânăr viceprimar din țară la vremea respectivă, având 23 de ani. Înainte aveam o afacere în Arad. Am renunțat, întorcându-mă în satul natal, muncind pentru comunitate în mod serios pentru că atunci când am venit nu curgea apa la robinet, era un program de furnizare a apei de la 5 la 23, străzile erau accesibile mașinilor doar când era uscat. Lumină găseai doar ici-acolo într-un colț de stradă, căminul era o rușine pentru sat, dispensarul la nivelul anilor 70, școlile aveau WC în curte, grădinița la fel. În primărie adeverințele erau făcute de mână sau bătute la mașină iar dotările erau inexistente. DE exemplu dacă voiai să faci nuntă la cămin trebuia să aduci scaune și veselă din localitate. Am găsit atunci o comunitate împărțită pe grupuri. Am fost hotărât și am avut ambiția să transform această frumoasă comună și pas cu pas am realizat obiectiv după obiectiv și cu sprijinul CJA. Însă  am reușit aceste lucruri și cu viceprimarul Augustin Rastatter pentru a ridica nivelul de trai al cetățenilor comunei din punct de vedere administrativ și economic. Am îmbunătățit toate domeniile, investind în cultură, infrastructură, administrație, educație și sănătate.

Din rețeaua de străzi de 21 de kilometri, cu tot cu noul cartier de locuințe din Călugăreni, până acum avem 11,6 kilometri asfaltați. Sunt 65% străzi asfaltate. De asemenea am depus un proiect pentru asfaltare la Ministerul Dezvoltării, astfel încât toate străzile, inclusiv cartierul nou să aibă asfalt. Tot la acest capitol trebuie menționat faptul că au fost amenajate trotuare și parcări, atât în Felnac, cât și în Călugăreni", spune Nicolae Selegean, primarul comunei Felnac.

Comuna Felnac este cuprinsă în master planul județului Arad pentru ca rețeaua de canalizare să fie introdusă, în timp ce rețeaua de apă este introdusă în toată comuna Felnac. Iluminatul public este cu tuburi economice acestea fiind montate pe fiecare stâlp.

"Am reabilitat complet școala generală. Am realizat prima sală de sport din județ, dar și primul teren sintetic. Dispensarul a fost modernizat iar din punctul de vedere al sănătății am reabilitat dispensarul, iar acum avem asigurată permanența medicală dar și locuri de muncă de la 1-2 doctori șa 5 doctori și asistente. Am facilitat dezvoltarea zonei industriale din Felnac și avem trei multinaționale care absorb forță de muncă din localitate. În acest mandat s-a reușit construirea unei grădinițe de la zero, cu patru săli de clasă, un hol generos și toate dotările necesare. Autoritățile se gândesc la realizarea unui after-scool pentru viitor, asta la cererea părinților", mai afirmă primarul Nicolae Selegean.

În ceea ce privește proiectele de viitor, primarul Nicolae Selegean, spune că dorește ca din sala mică a căminului cultural să facă o bucătărie la standarde ridicate pentru cei ce doresc să servească masa.  În Călugăreni se dorește construirea unui teren de sport modern și o pistă pentru bicicliști care să lege cele 2 localități.

Tot la acest capitol, autoritățile din Felnac doresc ridicarea unei capele, proiect bazat e fonduri europene. De asemenea, se are în plan izolarea termică a școlilor pentru a reduce consumul de combustibil pe perioada friguroasă.

"De-a lungul timpului proiecte au existat, însă unele dintre acestea au fost blocate de guvernarea PSD. De aceea nu am putut face la timp tot ceea ce ne-am propus, însă nu vom abandona lupta", conchide primarul Selegean.

Galerie foto (45)

Scrie un comentariu

trimite