Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FCC UAV Arad pierde în derby-ul etapei din LNBF Getica 95 cu CSM CSU Constanța

FCC UAV Arad pierde în derby-ul etapei din LNBF Getica 95 cu CSM CSU Constanța
Comentează 0

Sâmbătă seara la Sala Sporturilor „Victoria” din Arad s-a desfășurat meciul de baschet feminin FCC UAV Arad – CSM CSU Constanța, derby-ul etapei a 10-a din cadrul LNBF Getica 95.

După un joc destul de bun în primul sfert al partidei, apoi pe fondul multor ratări în momente importante ale partidei, echipa arădeană a trebuit să se recunoască învinsă, scorul final fiind: 62-78, pe sferturi 22-18, 13-30, 15-14, 12-16.

Sub privirile celor 800 de spectatori prezenți la meciul de ieri, echipa arădeană juca un meci foarte important în economia campionatului, practic avea meciul direct din retur, pe teren propriu, contra echipei CSM CSU Constanța și putea tranșa lupta pentru locul al 2-lea, în cazul unei victorii, cu cel puțin 9 puncte diferență, raportat la meciul din tur de la Constanța, unde au pierdut cu scorul 87-79.

Dar cum ”socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, per total, echipa arădeană a avut un joc sub nivelul constănțencelor, având și o „bancă” mult mai slabă și multe ratări în momentele cheie ale jocului. De la arădence s-a remarcat noul căpitan al echipei, Bianca Voica Nagy, care a reușit să înscrie de 6 ori de la 3 puncte, iar de la echipa de pe malul mării, americanca Krsitina Higgins a reușit un ”double-double” la puncte si recuperări, aceasta a înscris 17 puncte și a totalizat 10 recuperări în meci.

Întotdeauna este un meci foarte greu aici la Arad, dar mă bucur nespus de mult că am reușit să câștigăm. Aradul are o echipă foarte bună și ne-am chinuit puțin la începutul meciului. S-a simțit presiunea publicului arădean.” ne-a declarat experimentata jucătoare a celor de la CSM CSU Constanța, Annemarie Godri Parau.

”Bineînțeles am pornit foarte bine, pentru că avem o echipă foarte bună din punctul meu de vedere, nu am avut schimbări atât de multe, comparativ cu echipa din Constanța, dar din păcate când arbitri și-au intrat în rol lucrurile s-au schimbat, chiar sunt foarte curios să văd ce punctaj vor primi acești arbitri, care am înțeles că ei tind să devină arbitri internaționali. A fost un meci important, dar nu neaparat decisiv. Mulțumesc mult acestui public minunat care a venit și ne-a împins de la spate și ne-a susținut și în momentele grele.” a declarat președintele FCC UAV Arad, Marcel Urban.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Bianca Voica Nagy(C) 20 puncte (6x3), Taylor Murray 16 puncte (2x3), Andrea Easley 12 puncte (3x3), Andreea Mititelu 7 puncte (1x3), Tereza Vitulova 5 puncte (1x3), Boglarka Biszak 2 puncte. Au mai jucat Paloma Cucu și Alexandra Ghiță. Pe bancă: Andreea Felșer, Daria Negru, Anamaria Ciotir, Brankica Hadzovic. Antrenor: Miroslav Popov

CSM CSU Constanța: Kristina Higgins 17 puncte, Sigrid Koizar 16 puncte (2x3), Gabriela Mărginean 13 puncte (2x3), Adela Delic 11 puncte (1x3), Annemarie Godri Parau (C) 9 puncte, Dragana Zivkovic 6 puncte, Laura Vaida 4 puncte, Gabriela Irimia 2 puncte. A mai jucat: Alina Podar. Pe bancă: Bianca Fota, Ioana Ghizilă, Denisa Fota. Antrenor: Alexandru Olteanu

Au arbitrat, cu multe greșeli: Octavian Goina, Alexandru Stamate și Janka Szocs, sub privirile comisarului din partea FRB, Adriana Pricop.

În cadrul aceleași etape cu numărul 10 din cadrul LNBF Getica 95, s-au mai înregistrat rezultatele: CSTBv CSU Olimpia Brașov - CS Municipal Targoviște 54-66 CSM Târgu Mureș - CS Rapid București 90-84

Duminică, 21 ianuarie, la ora 18, se mai desfășoară ultimul meci al etapei: ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe - CS Universitatea Cluj-Napoca.

Următorul meci al echipei FCC UAV Arad se va desfășura sâmbăta viitoare, pe 27 ianuarie, în deplasare, contra echipei CSM Târgoviște.

Reporter: Adrian Brădean

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite