Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FCC UAV Arad câștigă cu greu în fața celor de la CSU Olimpia Brașov

FCC UAV Arad câștigă cu greu în fața celor de la CSU Olimpia Brașov
Comentează 0

 

Sâmbătă seara la Sala Sporturilor “Victoria” din Arad, în fața a aproximativ 400 de spectatori prezenți, s-a desfășurat meciul din cadrul etapei a 12-a a LNBF Getica 95: FCC UAV Arad – CSU Olimpia Brașov, scor 84-74, pe sferturi (18-23, 28-15, 21-22, 17-14).

Deși la final, diferența de 10 puncte în favoarea arădencelor, poate da impresia că a fost un joc facil, realitatea din teren a fost cu totul alta.

Spectatorilor prezenți la meciul de ieri, nu le-a venit să creadă, că echipa din Brașov, “lanternă roșie” în clasamentul LNBF, conduce ostilitățile la Arad, având în cadrul primul sfert scorul pe tabelă: 2-13.

Echipa galben-albastră a reușit să mai reducă treptat din diferență, egalarea venind abia prin minutul 13, când Andreea Mititelu a făcut 29-29, apoi americancele Easley și Murray, prin punctele înscrise, au reușit să aducă liniștea mult așteptată de publicul arădean, intrându-se la pauză cu scorul 46-38.

După revenirea de la cabine, echipa din Brașov, care a utilizat doar 5 jucătoare pentru meciul de la Arad, a reușit din nou o mobilizare, în care nu mai credea nimeni, astfel că în minutul 28 brașovencele conduceau din nou pe tabelă, 60-59. Apoi echipa din Arad, cu o bancă “mai lungă” a reușit să conducă jocul până la finalul partidei și să se impună cu scorul final: 84-74.

De la echipa FCC UAV Arad s-a remarcat Andrea Easley cu 22 puncte marcate, 8 pase decisive și 5 recuperări, iar de la echipa oaspete s-au remarcat: Shalaunda Robinson cu 23 de puncte marcate, respectiv Biljana Pesovic care a reușit un “triple-double”, 17 puncte marcate, 12 recuperări, și 11 pase decisive.

„Meci greu pentru că au venit cu 5 jucătoare care sunt foarte bune și se află și într-o formă bună. Ele au jucat fără presiune, iar noi avem probleme în defensivă. Nu le-am luat foarte în serios din start și asta se întâmplă, le lași să arunce la coș când vor ele, chiar și de la trei puncte. Dar mai vreau să spun că am avut două săptămâni tari de antrenamente și am avut picioarele grele. Iar acum ne mai așteaptă peste trei zile un alt meci foarte, foarte greu, cu Sfântu Gheorghe. Până la urmă îmi felicit jucătoarele, au luptat ca să câștige, dar le felicit și pe cele cinci jucătoare din Brașov, care nu au mai jucat atât de bine până astăzi. Spiritul a făcut în primul rând diferența, dar și câteva tranziții rapide, de pe apărare pe atac”, ne-a declarat antrenorul echipei FCC UAV Arad, Mirolslav Popov.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Andrea Easley 22 puncte (4x3), Taylor Murray 15 puncte (1x3), Tereza Vitulova 15 puncte (2x3), Bianca Voica Nagy 10 puncte, Boglarka Biszak 10 puncte (2x3), Andreea Mititelu 9 puncte (1x3), Andreea Fleșer 3 puncte (1x3). A mai jucat: Nicoleta Ghiță. Pe bancă: Paloma Cucu, Daria Negru, Anamaria Ciotir, Brankica Hadzovic (C). Antrenor: Miroslav Popov

CSU Olimpia Brașov: Shalaunda Robinson 23 puncte, Biljana Pesovic (C) 17 puncte (2x3), Ines Corda 16 puncte (5x3), Bianca Nan 16 puncte (2x3), Alexia Doba 2 puncte. A mai jucat: Andra Ceușan. Pe bancă: Alexandra Vicol, Maria Florea, Raluca Nistoroiu, Mihaela Trandafir. Antrenor: Dan Calancea

Următorul meci al echipei arădene se va desfășura miercuri 21 februarie 2024, de la ora 18:30 la Arad contra echipei Sepsi Sfântu Gheorghe.

Reporter: Adrian Brădean

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite