Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcon Lake, în premieră pe marele ecran în grădina de vară de la Cinematograful Arta

Falcon Lake, în premieră pe marele ecran în grădina de vară de la Cinematograful Arta
Comentează 0

„Ce cuvânt ar rezuma Falcon Lake? Melancolie, este unul dintre cuvintele mele preferate. Această melancolie pe care am trăit-o în cel mai înalt moment al adolescenței și care încă mă urmărește, este un refugiu sigur pentru mine, ajutându-mă să merg mai departe. Nu trebuie să luptăm cu melancolia, ci să o îmblânzim pentru a o face un aliat. Un prieten pe viață, împotriva tristeții” -  Charlotte Le Bon, regizor.

„Falcon Lake“, drama romantică regizată de Charlotte Le Bon și filmată pe peliculă de 16 mm, va putea fi văzută, în premieră, pe mare ecran din grădina de vară de la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Proiecția va avea loc vineri, 28 iulie, de la ora 21.30, iar accesul va fi liber.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Adaptat după romanul „Une sœur” de Bastien Vivès, filmul îl are pe Joseph Engel în rolul lui Bastien, un băiat de 13 ani din Paris, Franța, aflat într-o vacanță de familie în Quebec, unde o întâlnește pe Chloé (Sara Montpetit), fiica de 16 ani a vechii prietene a mamei sale, Louise (Karine Gonthier-Hyndman).

Distribuția îi include și pe Monia Chokri în rolul mamei lui Bastien, Violette, precum și pe Jeff Roop, Pierre-Luc Lafontaine și Thomas Laperrière în roluri secundare.

Filmul a fost filmat în vara anului 2021 în și în jurul orașului Gore, Quebec.

Pelicula a fost prezentată în premieră în cadrul programului Director's Fortnight, la Festivalul de Film de la Cannes în 2022 și a avut premiera canadiană la Festivalul Internațional de Film de la Toronto 2022.

 

Sinopsis

Falkon Lake  - CANADA, FRANȚA

- Drama/Dragoste - 2022

Bastien și Chloé își petrec vacanța de vară împreună cu familiile lor într-o cabană pe malul unui lac bântuit de o legendă a fantomelor. În ciuda diferenței de vârstă, între cei doi adolescenți se înfiripă o legătură specială. 

 

Din presa internațională:

Screendaily, UK

Le Bon ține totul sub control în Lacul Falcon. Regia ei este discretă, ritmul este măsurat și elementul supranatural al poveștii este reținut până la scenele finale. Directorul de imagine, Kristof Brandl, nu exagerează niciodată imaginea. Frumusețea de carte poștală a locațiilor din Quebec și viziunile zilelor ploioase și a întunericului de pe malul lacului sporesc acel sentiment de realitate cotidiană. Rezultatul final este o evocare delicată și în cele din urmă emoționantă a intensității primei iubiri.

 

Sight and Sound, UK

Falcon Lake: o iubire de-o vara, despre maturizare, într-un debut atrăgător, surprinzător.

Chloé și Bastien, tineri adolescenți, găsesc o legătură specială și sentimente noi în adaptarea imaginativă și sinceră a lui Charlotte Le Bon după romanul grafic A Sister al lui Bastien Vivès.

 

In Review Online, USA

Le Bon evită idealismul tipic însorit și nostalgia zaharină a filmelor cu tematică similară pentru ceva mai întunecat și mai neliniştitor - în același timp cald și sfâșietor, ceva care recunoaște cu îndrăzneală durerea profundă a iubirii tinere prin prisma legendelor adolescentine și a poveștilor cu fantome care se prăbușesc abrupt în lumea reală și bulversează visul delicat al adolescenței.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite