Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă cere dezbatere publică la Arad pe tema centralei nucleare din Ungaria

Primarul a reacționat în urma articolului publicat de ARQ, referitor la extinderea centralei nucleare de la Paks, aflată la nici 200 de kilometri.

Falcă cere dezbatere publică la Arad pe tema centralei nucleare din Ungaria
Comentează 3

Articolul ARQ arată că județul nostru ar fi cel mai grav afectat de emisii radioactive de la centrala nucleară din Ungaria, dar cu toate acestea Guvernul României a programat dezbateri publice pe acest subiect doar în Oradea și Timișoara, ingorând temerile arădenilor.

În ședința Consiliului Local de ieri, Gheorghe Falcă și-a exprimat nemulțumirea  față de faptul că, ”deși arădenii ar putea fi cei mai afectați de extinderea centralei nucleare, Guvernul României nu a prevăzut organizarea unei dezbateri publice”. 

”Asta este responsabilitatea Guvernului față de arădeni. Măcar dacă eram invitați și noi, să fi zis că se face o dezbatere regională la Timișoara! Domnii Lupaș, Măduța de la PSD Arad așa se preocupă să susțină la Guvernul PSD interesele cetățenilor din Arad”, a reacționat Falcă.

Primarul a propus Consiliului Local ca în următoarea ședință să voteze un proiect prin care să ceară Guvernului să organizeze o dezbatere cu arădenii pe această temă. 

CITEȘTE ȘTIREA INIȚIALĂ: Centrală nucleară la nici 200 de kilometri. Aradul, cel mai afectat în caz de emisii radioactive
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite