Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fain: şi deputatul USR are un necaz cu statul de drept

Arşi cu o amendă pentru că nu au respectat legea şi hotărârile locale, cei de la USR s-au foarte supărat pe toată lumea. Zice însuşi deputatul Sergiu Cosmin Vlad, pe o reţea de socializare: „În urma unei sesizări venite dinspre PSD, liderul PNL și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, amendează în mod abuziv USR și dispune măsura demontării cortului #FărăPenali din faţa magazinului Ziridava”. Şi mai departe, nişte consideraţii despre cum s-au aliat Falcă şi PSD, despre cum luptă USR pentru lege şi împotriva penalilor.

Fain: şi deputatul USR are un necaz cu statul de drept
Comentează 0

Poţi, desigur, să înţelegi dacă USR, deputaţii şi toţi ceilalţi, oameni fiind, trag o înjurătură când primesc o amendă.  Ce nu poţi să înţelegi este cât de caraghioasă şi stupidă (să nu ne ascundem) este, în sine, postarea respectivă. Dacă USR nu vrea penali în funcţie publică, înţelegem că vrea domnia legii. Nu ar trebui atunci să arate asta prin exemplu personal? Nu ar trebui să facă paşii legali pentru toate acţiunile în spaţiul public?

Ce ar fi vrut de fapt cei de la USR? Hai să avansăm un scenariu: cineva (fie, PSD) face o reclamaţie care ajunge la funcţionarii Primăriei. Aceştia pornesc procedurile ca şi cum USR ar fi om, entitate normală. Aplică legea, deci amendează. Amenda merge la semnat. Şi aici vine primarul care zice: nu, nu aplicăm legea! Nu, pentru că reclmant e PSD. Nu, pentru că nu vreau să amendăm USR! Nu, pentru că e cu penalii! Cum ar fi?

USR vine şi ne zice prin deputatul său: „Există o singură concluzie: ARĂDENII AU NEVOIE DE O ALTFEL DE ADMINISTRAȚIE . Vom continua lupta cu PSD si cu toți baronii/grupurile mafiote indiferent de partidul din care fac parte”. Bine mă, dar cum? Staţi deasupra legii? Sunteţi mai egali decât alţii? Aveţi mai multe drepturi, că sunteţi partid? Asta înseamnă altfel de administraţie?

În conculzie, greu cu statul de drept, cu domnia legii. Sunt bune când îi „ard” pe alţii. Când ajung la tine, te vrei excepţie. O imunitate mai mică. Îi fain aşa: să fii intransigent cu alţii, dar să ceri privilegii şi favoritisme când e vorba de tine!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite