Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Faci o fapta bună și beneficiezi de un masaj! Unde se va întâmpla acest lucru?

Faci o fapta bună și beneficiezi de un masaj! Unde se va întâmpla acest lucru?
Comentează 0

Asociația Nevăzătorilor din Arad va deschide un centru modern terapie prin masaj, unde membrii acesteia pot practica una din meseriile în care persoanele cu dizabilități de vedere  pot performa la fel ca o persoană care nu se confruntă cu astfel de provocări. Peste 2000 de persoane cu dizabilități au rămas fără un loc de muncă după ce o modificare legislativă a desființat practic unitățile protejate în care acestea lucrau.

Arădenii care vor apela la serviciile salonului nu doar că vor pleca mai relaxați, dar vor și ajuta la integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități de vedere. Lucrările au început deja iar cu sprijinul unei finanțări oferite de compania Electrica, centrul urmează a fi lansat în luna mai 2018.

 

 

Salonul urmează a fi deschis în zona Boul Roșu, pe strada Heim Domokos, în proximitatea hotelului Gio. El va oferi publicului larg atât servicii de masaj cât si de preso-terapie, un tratament corporal modern ce favorizează eliminarea toxinelor, ajută și îmbunătățește procesul de scădere a greutății corporale și circulația sangvină.

Centrul este parte a unui proiect mai larg, denumit Blind Spot – Centru pilot de integrare ce urmează să ajute nevăzătorii să învețe să trăiască independent, cu minim de suport din partea unui însoțitor, permițându-le astfel să se prezinte în fața unui angajator aproape la fel ca o persoană fără dizabilități. El îsi propune sa îi califice pe aceștia în meseria de maseur, una dintre meseriile în care productivitatea unui angajat cu dizabilități de vedere este aceeași sau poate chiar mai bună decât a unui angajat care nu se confruntă cu astfel de obstacole.

„Spre deosebire de acum 10 sau 20 de ani, tehnicile dar mai ales tehnologia au avansat foarte mult! Acum, un nevăzător poate trăi aproape independent, fără a mai depinde întru-totul de însoțitor. Din păcate puțini dintre noi au acces la know-how-ul si la echipamentul necesar iar noi ne dorim să facilităm acest lucru pentru cât mai mulți dintre colegii noștri”, a declarat Aurel Pătru, unul din viitorii formatori din cadrul centrului.

Prin dotările sale, centrul va putea în timp oferi și alte posibilități de formare și va putea asigura dobândirea și a altor calificări.

Mare parte din finanțarea acestui proiect a venit din mediul privat, prin intermediul programului de granturi ,,Electrica pune România într-o alta lumina” al companiei Electrica. De asemenea, activitățile sunt susținute și de mai multe asociații, firme și persoane fizice din Arad, care au contribuit voluntar la desfășurarea acestei inițiative.

Data finală a lansării dar și mai multe detalii despre acest centru vor fi anunțate de Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Județeană Arad, atât în presă cât și pe pagina proprie de Facebook, la adresa https://www.facebook.com/profile.php?id=100004749616182

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite