Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fabrica de seringi din Grădiște a fost scoasă la licitație. Guvernul cere 7,4 milioane de euro

Fabrica de seringi de unică folosință Sanevit 2003 Arad a fost scoasă la licitație de Ministerul Economiei, la prețul de 32.684.998 lei, adică aproximativ 7,4 milioane de euro, însă societatea nu mai produce nimic de câțiva ani și are doar câțiva angajați.

Fabrica de seringi din Grădiște a fost scoasă la licitație. Guvernul cere 7,4 milioane de euro
Comentează 0

Potrivit anunțului de licitație cu strigare publicat de Ministerul Economiei, prin Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), se vând toate cele  16.342.499 de acțiuni, la prețul de doi lei bucata.

Toate acțiunile sunt deținute de Ministerul Economiei, care a preluat fabrica în iunie 2012, pentru a o salva de la faliment.

Conform anunțului, dosarul de prezentare a fabricii poate fi ridicat de la sediul OPSPI, iar pentru participare la licitație trebuie depusă o garanție de 3.268.500 lei. Licitația a avea loc în 18 noiembrie, la ora 09,00.

Procedura de privatizare a fabricii a început în urmă cu aproape trei ani, însă anunțul a fost publicat abia acum.

Deschisă în 1995, Sanevit a fost prima fabrică din ţară producătoare de seringi şi ace medicale de unică folosinţă. Fabrica are o capacitate de producţie anuală de 200 de milioane seringi de unică folosinţă şi de peste 500 de milioane ace medicale.

Fabrica nu mai produce nimic de câțiva ani și mai are doar câțiva salariați care se ocupă de întreținerea echipamentelor și administrarea bunurilor, ei fiind plătiți din micile venituri obținute din chirii.

Sanevit are datorii de 7,6 milioane de lei acumulate, la un patrimoniu de 8,5 milioane de euro.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite