Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Extremistul maghiar care plănuia să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, arestat pentru 30 de zile

Extremistul maghiar care plănuia să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, arestat pentru 30 de zile
Comentează 0

Un posibil atentat plănuit de un membru al unei organizații extremiste maghiare, care ar fi trebuit să aibă loc pe 1 Decembrie, a fost dejucat la Târgul Secuiesc, anunță un comunicat al procurorilor.

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Beke Istvan Attila, în dosarul în care este acuzat că ar fi intenţionat să confecţioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care să-l detoneze în public, marţi, la manifestările de Ziua Naţională organizate la Târgu Secuiesc.

Procurorii DIICOT au dispus, marți, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Beke Attila Istvan, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale (...) și nerespectarea regimului materiilor explozive (...) privind prevenirea și combaterea terorismului, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

"La data de 1 decembrie, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativa la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale (...) și nerespectarea regimului materiilor explozive (...) privind prevenirea și combaterea terorismului, se arată în comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite