Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Expoziție inedită la Centrul de Bătrâni Akademos

Expoziție inedită la Centrul de Bătrâni Akademos
Comentează 0

Imaginea unei bătrâneți văzute altfel, prin lentila aparatului de fotografiat, a fost admirată de cei care au trecut pragul Centrului de Bătrâni Akademos.

Ideea a aparținut celor de la Asociația Citar care au vrut să demonstreze și  să surprindă  efectele benefice pe care interacțiunea dintre generații  le-a avut asupra rezidenților din centru. Proiectul  „Dezvoltarea spiritului de antreprenoriat în rândul tinerilor arădeni” , susținut de Centrul Municipal de Cultură Arad a fost menit să creeze cadrul pentru ca aceste întâlniri să fie posibile. Studenți și elevi au participat la activitățile centrului, au stat de vorbă cu rezidenții și au adus zâmbetul pe buzele celor vârstnici.

Imaginile surprinse de aparatul de fotografiat arată bucuria pe  care au trăit- o cei vârstnici, indiferent de starea lor de sănătate.

În cadrul proiectului au fost organizate si 2 mese rotunde la care au participat medici, studenti, asistenti sociali care au analizat efectele pe care implicarea tinerilor îl viața unei comunități de vârstnici le poate avea asupra stării lor de sănănate fizică și mentală.

Fotografiile au fost expuse în centrul de bătrâni și vor deveni parte din istoria acestui loc.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite