Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Expoziția Pompierii arădeni - istorie și identitate la Sala „Clio”

Expoziția Pompierii arădeni - istorie și identitate la Sala „Clio”
Comentează 0

Vernisajul proiectului expozițional „Pompierii arădeni – istorie și identitate”, a avut loc în data de 8 mai 2024, începând cu orele 18:00, la sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad și reprezintă un moment de sărbătoare și recunoaștere a contribuției valoroase a pompierilor în istoria și identitatea locală. 

Invitația este deschisă tuturor celor interesați să descopere și să aprecieze povestea impresionantă a acestor eroi, prin intermediul a patru expoziții captivante și pline de învățăminte.
 
Prima expoziție, intitulată  „Istoria pompierilor civili arădeni”, are loc în perioada 8-12 mai 2024, la sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad. 
În aceeași locație, în perioada 14-19 mai 2024, arădenii sunt invitați să exploreze istoria și tehnologia utilizată de pompierii voluntari prin expoziția „Tehnică și inovație: evoluția mijloacelor de stingere a incendiilor pe meleaguri arădene”. 
În perioada 21-26 mai 2024, sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad va găzdui expoziția „Eroi la datorie: pompierii și comunitatea arădeană”, iar cea de-a patra expoziție tematică concentrează „vârfurile de lance”, cele mai noi și spectaculoase dotări ale pompierilor militari pentru lupta de zi cu zi cu focul sau alte tipuri de risc. Toate acestea sunt grupate în cadrul expoziției cu titlul „În slujba siguranței: pompierii militari în contemporaneitate” și care va avea loc la sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad, în perioada 28 mai-2 iunie 2024.

Conceptul expozițional, documentele, artefactele, informațiile și aspectele vizuale constituie parte integrantă din „Muzeul virtual al pompierilor din județul Arad”, un spațiu virtual modern și care răspunde necesităților culturale ale prezentului.
 
Expoziția „Pompierii arădeni – istorie și identitate” este deschisă publicului la Sala „Clio” (str. Horia 10) până duminică, 2 iunie 2024. 
 
Program de vizitare 9 mai - 2 iunie 2024
Marți-Duminică: 09.00-17.00 
Luni - închis


Taxă intrare:
11 lei - adulți
6 lei -  pensionari
2 lei - preșcolari, elevi, studenți
1 leu - grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective

 

 Adelina Stoenescu

Complexul Muzeal Arad

 

Galerie foto (60)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite