Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Expozitia IMAGINARIUM - Amalia DULHAN. Muzeul de Arta Arad

Expozitia IMAGINARIUM - Amalia DULHAN. Muzeul de Arta Arad
Comentează 0

Complexul Muzeal Arad/ Muzeul de Artă Arad si Art Yourself Gallery propun o expozitie retrospectiva Amalia Dulhan/ IMAGINARIUM in perioada 6 martie- 28 aprilie 2018.

Vernisajul expozitiei IMAGINARIUM va avea loc marti, 06 martie 2018, orele 18.00, la Muzeul de Arta Arad/ Sala ”Ovidiu Maitec” 

(Str. Gh. Popa de Teius, 2-4, etaj 2).

"Este posibil să exişti în afara realităţii imediate, folosind-o ca sursă de angoasă şi extaz pentru a accesa un tărâm intern, subiectiv, limitat doar de limitările, obsesiile şi dorinţele proprii.

Este puţin probabil să reuşeşti să experimentezi constant simultaneitatea acestor lumi - reală şi imaginară - şi este şi mai puţin plauzibil să poţi oferi cu precizie unei alte conştiinţe o dovadă concretă sau un artefact convingător provenind din lumea care există doar pentru tine, în zămislirea ta exclusivă.
In ciuda acestor premize descurajatoare pe care le-am acceptat, în ultimii şapte ani am sondat, am prospectat şi am incantat, am visat, am cristalizat şi am materializat dintr-un tărâm într-altul idei şi sentimente despre ceea ce inseamnă să exişti dincolo de concretul organic şi efemer al existenţei.
Colecţia mea de lucrari şi curiozităţi imaginare este deci o optimist-compulsivă încercare de a povesti despre cum ceea ce nu se vede există în mine şi despre ceea ce defineşte pentru mine natura conştiinţei umane : nesfârşita sa nevoie de a se cunoaşte, de a creşte o dată cu aceasta cunoaştere, ca într-un final să poată sparge sau accepta bariera solitudinii existenţei." 

AMALIA DULHAN


 

Proiect expozitional realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Arad. 


 

Cu stima,

--

Adelina Stoenescu,

Departamentul de Relatii Publice al
Complexului Muzeal Arad


Scrie un comentariu

trimite