Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Experţii au găsit încă o categorie vulnerabilă la Covid-19. Femeile de 50-60 de ani sunt mai predispuse la infecţiile pe termen lung

Femeile cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani prezintă cel mai mare risc de a dezvolta forme mai grave ale coronavirusului, arată o analiză publicată de The Guardian. Studiul leagă vârsta de numărul de simptome resimţite de o persoană, în funcţie de vârsta acesteia.

Experţii au găsit încă o categorie vulnerabilă la Covid-19. Femeile de 50-60 de ani sunt mai predispuse la infecţiile pe termen lung
Comentează 0

Studiul, condus de dr. Claire Steves și prof. Tim Spector de la King's College din Londra, a analizat datele de la 4.182 de utilizatori de aplicații COVID Symptom Study, care și-au testat în mod constant starea de sănătate și fuseseră testaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

În general, femeile au fost de două ori mai susceptibile de a suferi simptome Covid care au durat mai mult de o lună, comparativ cu bărbații, însă doar până în jurul vârstei de 60 de ani, când nivelul lor de risc a început să devină similar.

Vârsta înaintată a fost, de asemenea, asociată cu un risc crescut de infecţie pe termen lung cu Covid, aproximativ 22% dintre persoanele de peste 70 de ani suferind timp de patru săptămâni sau mai mult, comparativ cu un procent de 10% a persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.

Pentru femeile din grupa de vârstă 50-60 de ani, acești doi factori de risc par să se combine: au fost de opt ori mai predispuse să prezinte simptome de durată ale Covid-19, comparativ cu tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Cu toate acestea, cea mai mare diferență între bărbați și femei a fost observată în rândul grupei de vârstă 40-50 de ani, unde riscul femeilor de a dezvolta o infecţie de durată cu Covid-19 este dublu față de cel al bărbaților.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite