Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Exerciții fizice la centrele de zi pentru vârstnici ale Direcției de Asistență Socială Arad în cadrul proiectului Powerage al UAV Arad

Îmbătrânirea este un proces normal, care are loc, de fapt, în fiecare zi, pe tot parcursul vieții și aduce cu sine o serie de modificări treptate și spontane. Aceste modificări afectează deopotrivă mintea și corpul, îndeosebi cu cât începe apropierea de vârsta a treia.

Exerciții fizice la centrele de zi pentru vârstnici ale Direcției de Asistență Socială Arad în cadrul proiectului Powerage al UAV Arad
Comentează 0

În cadrul unui proiect, derulat de Universitatea „Aurel Vlaicu”  și intitulat Powerage, în centrele de zi pentru vârstnici din cartierele Micălaca și Grădiște au avut loc exerciții de mișcare, menite să mențină vitalitatea rezidenților. Exercițiile fizice în centrul Grădiște au fost coordonate de către instructorul în gimnastica aerobică și de întreținere Rely Aurelia Gabor, instructor cu o experiență de peste 30 de ani. Aceasta a fost însoțită de Oana Pârvulescu, directorul DAS Arad, un grup de voluntari și participanți în cadrul proiectului.

„La nivelul oaselor și al mușchilor, pe lângă beneficiile vizibile, exercițiile îmbunătățesc și funcționarea creierului. Un corp sănătos și activ înseamnă o minte sănătoasă, iar vârstnicii care fac mișcare în mod regulat își vor îmbunătăți funcțiile cognitive. Un program regulat de exerciții, este esențial în viața unui vârstnic indiferent de tipul acestora. O rutină de mișcare poate aduce beneficii, în special în prevenirea anumitor afecțiuni specifice vârstei. Vreau să le mulțumesc doamnei Rely Gabor și tuturor celor implicați  în proiect, pentru această minunată acțiune derulată în cele două centre ale instituției noastre”, a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad.

În programul de mișcare au fost incluse activități aerobice, activități de menținere a masei musculare, cât și exerciții pentru echilibrul vieții vârstnicilor.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite