Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Eveniment academic la UAV. Prof. univ. dr. habil EMIL CEBAN a devenit Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Eveniment academic la UAV. Prof. univ. dr. habil EMIL CEBAN a devenit Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad
Comentează 0

Rector al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, prof. univ. dr. habil. CEBAN EMIL face parte din comunitatea academică a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în urma acordării titlului academic Doctor Honoris Causa al UAV.

Ceremonia de acordare a înaltei distincții academice s-a desfășurat  în Sala Senatului UAV, vineri 7 iulie, în prezența unui public numeros, invitați, studenți, profesori ai comunității academice arădene.

Profesorul Ceban este o personalitate a lumii academice medicale cu un rol deosebit de important în dezvoltarea învățământului superior din Republica Moldova. Este profesor universitar la Catedra de Urologie și Nefrologie Chirurgicală a USMF „Nicolae Testemițanu” Chișinău, președinte al Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, președinte al Consiliului Consultativ de Sănătate Publică de pe lângă Primul Ministru al Republicii Moldova, președinte al Uniunii Medicale Balcanice din Republica Moldova și șef al Catedrei de Urologie și Nefrologie Chirurgicală din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”.

„Este o onoare pentru Universitatea Aurel Vlaicu să îl primească pe profesorul Emil Ceban în rândurile comunității sale academice și sunt convinsă că implicarea sa va crea noi oportunități de colaborare între UAV și mediul  universitar din Republica Moldova” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

„Sunt onorat să fac parte din această comunitate academică. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este un partener de încredere și mizăm, în continuare, pe suportul mediului academic românesc, pe sprijinul UAV pentru impulsionarea dezvoltării europene a învățământului din Republica Moldova. Mulțumesc UAV pentru încrederea și onoarea de a face parte din comunitatea academică” a declarat prof. univ.dr. habil Emil Ceban.

Din comisia de Laudatio, condusă de președintele Senatului UAV, prof.univ.dr. Radu Ioan, au făcut parte: prof. univ. dr. habil. Florentina Munteanu, directorul Școlii Doctorale din cadrul  Universității „Aurel Vlaicu” din Arad;  prof.univ.dr. Octavian Crețu,  rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara; prof. univ. dr. Andrei Motoc, prorectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

 

 

 

Galerie foto (69)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite