Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Străluciri în noapte. Eurovisionul a pus Aradul pe harta marilor spectacole!

Străluciri în noapte. Eurovisionul a pus Aradul pe harta marilor spectacole!
Comentează 1

Cu un aer cald de primăvara m-am îndreptat spre locul care avea să îmi ofere clipe de neuitat și momente pe care le trăiești doar o dată în viață. Zilele trecute vorbeam cu diferite persoane și nu le venea să creadă că se organizează Eurovisionul, culmea, chiar la noi în oraș! Cu pași repezi am intrat în Sala Polivalentă , wowww am nimerit bine? Sigur aici se intamplă ? Am găsit o sală schimbată total, o scenă demnă de marile concursuri din lume, lumini, decoruri, camera verde, toate cele... M-am mai ciupit o dată!

Don't wake me up , dar știți și voi, ce e frumos trece repede. Au zburat patru ore , timp în care, lângă scenă , lângă mine se întampla tot! Pentru un așa eveniment , e nevoie de multă muncă, de profesioniști și de multă pasiune. Am observat un cameraman care efectiv fugea pe scenă să filmeze iar acele aparate cred că aveau vreo 15 kg, era tot transpirat și încerca să prindă cele mai tari, mai expresive sau mai frumoase momente.

Seara a început exploziv cu trupa arădeană, Q Band iar pentru mine a fost prima dată când i-am auzit „LIVE”. Au interpretat piese cunsocute iar când am auzit melodia lui Rihanna — Don't Stop the Music am știut că va fi o seară incendiară. Pe cei de la Q Band i-am urmărit la Vocea României, iar Claudia Iuga împreună cu George Dancu au reușit să îmi transmită o stare de bine, o stare de mai vreau Q Band.

Unique Dance Studio și-au pus și ei amprenta în memoria mea prin coregrafiile complexe pe care le-am putut urmări pe periaoda evenimentului. Super dansatori.

Aseară au făcut pasul în finala care va avea loc săptămâna viitoare la București șase dintre interpreții pe care i-am urmărit pe scena din Arad. Juriul a ales să îi trimită în finală pe : Olivier Kaye, Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan, Laura Bretan, Ester Peony, Linda Teodosiu şi Aldo Blaga, ultimul fiind cel care a primit votul publicului după ce primii cinci deja se felicitau pentru intrarea în finală.

„A Star Is Born” , nu mă refer la filmul lui Bradley Cooper, ci mă refer la o voce de înger care a apărut pe scenă. Este vorba de Laura Bretan, care are doar 16 ani iar la felul cum cântă o văd câștigătoare. Cu piesa „Dear Father” , de altfel o piesă despre tatăl ei care a murit, mi-a transmis atâta emoție și sensibilitate cum nu a reușit nimeni din concurs, iar sala efectiv a vibrat mai ales când a trecut pe „opera-mode”.

Aradul a strălucit în seara asta, iar printre jocurile de lumini de pe scenă, printre pauzele publicitare, printre mulțimea de oameni am putut vedea că iubirea pentru muzică unește oamenii.

Și nu e lucrul acesta cel mai frumos?

 

Corina Tamaș

 

 

Galerie foto (528)


Scrie un comentariu

trimite