Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EURO 2016, sferturi: DRAMATISM: Panzerele sunt mai aproape de fericire: Germania Italia 6-5

EURO 2016, sferturi: DRAMATISM: Panzerele sunt mai aproape de fericire: Germania Italia 6-5
Comentează 0

Germania - Italia 1-1, 6-5 după penalty-uri (Ozil 65 / Bonucci pen. 78)

Germania: Neuer - Boateng, Hummels, Höwedes - Kimmich, Kroos, Khedira (Schweinsteiger 16), Hector - Ozil, M. Gomez (Draxler 72), T. Müller

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza 120+1) - Florenzi (Darmian 87), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio - Pellè, Éder (Insigne 108)

Cel mai tare sfert de la EURO a avut nevoie de penalty-uri. Chiar de 18 lovituri de departajare, pentru a se stabili calificata în faza urmatoare a competiţiei. Până la urmă nemţii au avut nervii mai tari şi âşi aşteaptă adversarul în drumul spre finală.

Ambele echipe nu au riscat prea mult în prima repriză, cu nemţii presând şi cu italienii stând la cutie pentru o contră agresivă. Muller respectiv Sutaro au ratat singurle ocazii importante ale mitanului întâi. În partea secundă şutul lui Muller este respins cu călcâiul de Florenzi, şi tabela rămâne neschimbată. 

Până în minutul 65, atunci când euer degajează lung, Gomez preia de la limita ofsaidului şi pasează pentru Hector, fundaşul de la Koln centrează, Bonucci deviază mingea, Ozil vine lansat şi înscrie din apropiere cu un şut care nu-i dă nicio şansă lui Buffon. Imediat Muller scapă singur cu Boffpn, dar veteranul Italiei slavează un gol ca şi făcut. Italienii suflă greu, dar găsesc resurse pentru egalare. Florenzi centrează din stânga, Chiellini prelungeşte cu capul, iar Boateng sare neinspirat la cap cu mâinile pe lângă corp. Penalty clar, execută Bonucci, în dreapta lui Neuer. Neamţul ghiceşte colţul, dar şutul e prea bine plasat şi Squadra Azzurra egalează în minutul 78! Este rândul italienilor să treacă pe lângă gol, dar De Sciglio trage în plasa laterală şi se merge în prelungiri. Acolo unde nu se mai întâmplă nimic, şi totul se va decide la penaltyuri.

Seria e deschisă de Insigne, apoi egalează Kroos. Zaza trage peste, şi imediat şutul lui Muller este ghicit de Buffon. Barzagli face 2-3, iar Ozil trage în bară!Pelle nu găseşte cadrul porţii, şi Draxler egalează la 3. Bonucii ratează şi el, la fel şi Schweinsteiger. Giaccherini pune presiune, însă Hummels face 4-4. Parolo şi Kimmich nu greşesc, 5-5. La fel De Sciglio şi Boateng, 6-6. Vine rândul lui Darmian, iar Neuer apără. Punctul final îl aduce Hector, care bate în stânga, Buffond ghiceşte colţul, dar nu poate face nimic, şi Germania merge în semifinale după un joc dramatic.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite