Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Enduro Cross și folclor la Pleșcuța

Enduro Cross și folclor la Pleșcuța
Comentează 2

Sâmbătă 28.05.2016  Pleșcuța a fost din nou gazda celei de a doua etape a Campionatului Național  al României de Enduro Cross.

 Din nou s-au adunat  în  comuna Pleșcuța  la startul acestui campionat peste 70 de concurenți din țară si străinătate, atât pe două roți cât și pe patru roți. După un tedeum rostit de preoți așa cum este firesc, organizatorii, respectiv Mocuța Cătălin și Nicoleta Olaru, președinta ramurii TOT-TEREN moto și ATW din Romania  au susținut discursuri, după care toată lumea s-a deplasat în spatele scenei pentru a planta 30 de puieți de arbore din specia larice ca semn al respectului și grijii tuturor sportivilor pentru natură. Urmând ca în fiecare an să se planteze  puieți de arbori  la fiecare eveniment, dorind ca acest lucru să fie un semn al prețuirii tuturor sportivilor  față de mediul înconjurător, și de a avea pădurea lor aici la Pleșcuța.

Concursul s-a desfășurat în bune condiții  pe un traseu foarte dificil, cu multe capcane, care a solicitat măiestria  concurenților dar și cu multe satisfacții. Comisia  a fost  foarte  obiectivă  nefăcând niciun rabat de la reguli.

S-a dat startul și liniștea proverbială de la Pleșcuța a fost spartă pentru o singură zi din an de duduitul motoarelor, făcând ca ecoul să se audă peste  păduri și sat, iar la sosire toți concurenții erau numai noroi și uzi din cap până în picioare. Câștigătorii la clasa moto – Profesional au fost:  Boțoacă Andrei  (Bz) loul I, Juanan Nagel (Ar) locul II, Kovacs Balasz (Hr)locul III.  La Clasa QUAD –Profesioniști: Bodea Sebastian (Tm) locul I, Mocuța Răzvan (Ar) locul II, Irimescu Răzvan (Tm) locul III. La Clasa ATW – Profesional:  Lungu Radu (Cj) locul I, Mocuța Cătălin (Ar) locul II, Kovacs Gergo (Hr) locul III.

 De asemenea Pleșcuța a fost și gazda  unui frumos program artistic folcloric ,  care s-a îmbinat de altfel cu concursul, program la care au participat ansamblurile de dansuri din Chisindia, Tisa Nouă, Busuiocul din Sântana , Ansamblul de dansuri din Pleșcuța precum și soliștii vocali: Riana Giurgelea, Dorel Banci, Formația Frații Roșu, și alții iar prezentator  a fost Diana Mihuț.

Cântecele populare au răsunat peste sat  spre încântarea tuturor celor prezenți la acest frumos eveniment anual care face din Pleșcuța   un punct de atracție pentru toată zona frumoasei văi a Crișului Alb.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite