Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

(VIDEO) Elicopterul SMURD a survolat și astăzi zona de căutare a persoanelor dispărute

Patru persoane sunt încă date dispărute în urma tragicului accident cu barca ce s-a petrecut acum două zile în râul Mureș. 

(VIDEO) Elicopterul SMURD a survolat și astăzi zona de căutare a persoanelor dispărute
Comentează 0

În seara de 30 aprilie, în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș (Periam Port- Jud. Timiș) spre malul drept (Jud. Arad), în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.

În ambarcațiune, din extravilanul localității Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore și 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcațiunea s-a scufundat. În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac.

Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore iar apoi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. În cele din urmă, bărbatul a fost lăsat în libertate, pe numele său fiind întocmit un dosar penal. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

 


Scrie un comentariu

trimite