Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii de la Ghiba ne surprind încă o dată în preajma sărbătorilor

Elevii de la Ghiba ne surprind încă o dată în preajma sărbătorilor
Comentează 0

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, elevii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” Arad s-au ocupat de organizarea mai multor activități de voluntariat cu ocazia Sărbătorilor Pascale și de ecologizare în cadrul „Săptămânii verzi”.

Pe parcursul „Săptămânii verzi”, 27-31 martie, elevii au luat parte la activități ce aveau ca scop protejarea mediului înconjurător, conștientizarea schimbărilor climatice și a modului în care oamenii influențează planeta. Consiliul Școlar al Elevilor, format din Negru Eduard Marius, Nagiu Răzvan Darius și Petrar Ana Maria, cu ajutorul domnului profesor Țiu Marius și cu sprijinul asociațiilor „Ofensiva tinerilor” și „Europe Direct” au reușit să organizeze o acțiune de ecologizare pe malul Mureșului, unde s-au implicat peste 70 de elevi și au fost colectați aproximativ 110 saci, care ulterior au fost ridicați de Retim Ecologic Service Arad. De asemenea, domnul profesor Marius Țiu s-a mai ocupat de strângerea de hârtie și baterii, mai exact 2240 kg de hârtie, ce au salvat 35 de copaci de la tăiere, mii de litri de apă și multă energie electrică de la consum. Ultima activitate a săptămânii a constat într-un turneu de fotbal organizat de Consiliul Școlar al Elevilor, sub coordonarea doamnei profesoare Chira Mihaela, unde tinerii au promovat sportul, prin intermediul competiției și a lucrului în echipă.

Ca de obicei, în pragul sărbătorilor, elevii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” se mobilizează pentru a fi alături de cei care au cea mai mare nevoie. În data de 5 aprilie, cu sprijinul direcțiunii, al Consiliului Școlar al Elevilor și sub coordonarea doamnelor profesoare Ancateu Olimpia și Bădescu Elena, au fost împărțite 90 de pachete vârstnicilor de la „Centrul de Îngrijire pentru persoane vârstnice” de pe strada Bodrogului și 30 de pachete elevilor de la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad. Faptele bune au continuat, astfel că în ziua următoare 25 de elevi au împărțit cadouri copiilor de la Centrul de Educație Inclusivă Arad, unde au reușit să le aducă acestora zâmbetul pe chip și multă bucurie în suflet. Aceste activități nu ar fi fost posibile fără ajutorul doamnei David Sandra și voluntarilor ei de la Experiențe Trainice.

Elevii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” sunt bucuroși că au putut lua parte la aceste activități, iar Consiliul Școlar al Elevilor plănuiește să surprindă cu cât mai multe acțiuni de acest fel.

 

Daiana Orban

Galerie foto (34)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite