Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EDUCATIO cu voluntari europeni în bibliotecă

EDUCATIO cu voluntari europeni în bibliotecă
Comentează 0

Asociația arădeană ”Educatio” în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Alexandru D Xenopol” vă propun o serie de activități culturale în limba engleză, coordonate de tineri voluntari din următoarele țări: Italia, Spania, Turcia și Franța.

Proiectul se numește: ”YOUTH CULTURE”, este conceput de ”European Volunteer Service” și se va desfășura la biblioteca,   pe diverse tematici, până la data de 1 iulie 2016.

Unul dintre evenimente este ”Let`s talk about...” va avea loc  miercurea, la sala de lectură de la Secția ”Împrumut carte copii”, cu începere de la ora 14.30, până  la 16.00. DE  fiecare  dată se va vorbi despre alt subiect.Ultimul subiect  a fost”Youth and Arad” (”Tinerii și Aradul”) și a avut ca scop promovarea obiectivele culturale ale Aradului.

Pe data de 21 ianuarie 2016, voluntarii au deschis un nou proiect: ”Book Club” (”Club de lectură”) despre care Gizen Denir (Turcia) spune: ” The purpose of this event is to keep the habit of reading.We are going to choose one book from the library and we will start a dialogue about it.”(Scopul acestui eveniment este să ne păstrăm  obiceiul lecturii.Vom alege o carte din bibliotecă și vom dialoga despre ea.).

Tinerii propun, de asemenea, chiar o implicare a cititorului în acțiunea cărții, într-o prezumtivă postură de autor.Cartea se va schimba odată la trei săptămâni. Cea propusă spre discuție la prima întâlnire a fost ”Corespondență” de Franz Kafka.

Vă așteptăm să-i cunoașteți pe oaspeții noștri și să vă exersați cunoștințele de limbă engleză, cu această ocazie!

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite