Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Echipa filmului La drum cu tata, se întâlnește cu publicul din Arad pe 4 februarie la Cinema Arta

Echipa filmului La drum cu tata,  se întâlnește cu publicul din Arad pe 4 februarie la Cinema Arta
Comentează 0

Arad, 1 februarie 2017 – Echipa filmului La drum cu tata vine sâmbătă, 4 februarie, la Cinema Arta pentru a se întâlni cu publicul din Arad. Anca Miruna Lăzărescu, regizorul filmului, împreună cu actorii Răzvan Enciu, Alex Mărgineanu și mare parte din echipa care a lucrat la film vor fi prezenți începând cu ora 19:00 la proiecție iar după aceasta vor răspunde la întrebările spectatorilor.

La drum cu tata intră în cinematografe din 3 februarie iar la Arad va putea fi văzut la Cinema City Atrium Mall în fiecare zi de la ora 19:00 și la Cinema Arta, sâmbătă, 4 februarie, tot de la ora 19:00.   

Filmul este un road movie a cărui acțiune începe în 1968 la Arad. Mihai (Alex Mărgineanu) și Emil (Răzvan Enciu) sunt doi frați de origine româno-germană ce au un singur lucru în comun: grija pe care i-o poartă tatălui lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, este medic si, cu inima ușor îndoită, informator al securității. Pare să se fi împăcat cu viața sa din România ceaușistă. Emil luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl mai poate salva.

Cei doi, împreună cu tatăl lor (Ovidiu Schumacher), pleacă spre Dresda - cel mai apropiat loc unde acesta poate beneficia de operația care l-ar putea salva. Contextul politic destul de instabil le deturnează însă planul. Pe drum întâlnesc tancurile sovietice care se îndreptau spre Cehoslovacia și sunt forțați să ajungă într-o tabără temporară din RDG. Cu granița germano-cehoslovacă închisă, singura modalitate de a fi repatriați este să primească viză de tranzit prin Republica Federală Germană.

La drum cu tata are un puternic accent autobiografic: „Eu am crescut cu această poveste. Aceasta este povestea tatălui meu. Tatăl meu în 1968 avea 18 ani. În 1968 s-a dus în RDG cu familia unde au fost întâmpinați de tancurile sovietice“ spune Anca Miruna Lăzărescu. Planul celor trei este mereu deturnat de o întâmplare sau de incompatibilitățile dintre ei, de felul diferit de a se raporta la ce se întâmplă în jur.

„Un film extrem de ambițios ce reușește, ajutat de regia excelentă și atmosfera caldă, aproape nostalgică, să dea viață unei epoci în care speranțele într-un viitor mai bun erau țesute cu entuziasm.“ – Cineuropa

Anca Miruna Lăzărescu locuiește în prezent în Germania și este regizor și scenarist. Multe dintre filmele la care a lucrat au fost premiate internațional. Apele tac este filmul ei de absolvire a Universității de Televiziune și Film din München fiind unul dintre cele mai premiate scurtmetraje românești cu peste 80 de premii. Apele Tac a avut premiera la Berlinale în 2011.

Dinstins cu Art Cinema Award – Jameson Cinefast Miscolc, One Future Award Special Mention, Best Music – Munich IFF, Best Emerging Production – Bavarian Filmaward, La drum cu tata este primul său lungmetraj: „cel mai mult în această poveste mă preocupă incompatibilitatea dintre responsabilitate şi libertate, o dilemă binecunoscută. Ce este pe primul loc, familia sau libertatea? Sau, mai bine zis: binele celorlalţi sau binele tău? Și nu în ultimul rând: de câtă libertate trebuie să dispui ca individ pentru a alege libertatea?“

Accesând link-ul de mai jos puteți urmări trailerul:
https://www.youtube.com/watch?v=3uTJLX4m-QM

 

Rolurile principale sunt interpretate de Alex Mărgineanu (Poveste la Scara C, California Dreamin’, Contratimp) Răzvan Enciu, Ovidiu Schumacher (Cocoșul decapitat, Primăvara Bobocilor, De ce trag clopotele, Mitică?, Drumul Oaselor) și de actrița de origine germană Susanne Bormann (Uubbeldiekatz / Woman in Love, Liegen Lernen / Learning to Lie).
În alte roluri îi veți putea vedea pe: Manuel Klein, Doru Ana, Marcela Nistor, Ana Ularu, Lutz Blochberger.


„O poveste convingătoare despre cum oamenii reușesc să se autudepășească atunci când trebuie să-și înfrunte destinul.“ - Augsburger Zeitung

 

Filmul este o producție Filmallee (Germania) în coproducție cu Strada Film (România), Mirage Film Studio (Ungaria), Chimney Pot (Suedia), Film I Vast (Suedia), cu suportul Bayerische Rundfunk (Germania), ZDF/Arte și Eurimages. Filmul a beneficiat de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din România și este distribuit de Strada Film Internațional.

 

La drum cu tata a avut deja premiera în Germania unde a fost extrem de bine primit de public și de presa de specialitate, fiind de asemenea cumpărat pentru distribuție în Ungaria. Premiera în cinematografele din România va avea loc pe 3 februarie. În prima săptămână filmul va putea fi văzut în București, Arad, Brașov, Botoșani, Caransebeș, Cluj, Constanța, Deva, Focșani, Gura Humorului, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Mureș, Timișoara și Vulcan.

 

Parteneri de promovare: Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Zile și Nopți, Cinemagia, TVR, Orasul Meu, Veioza Arte, Cooperativa Urbană, Cinefan, All About Romanian Cinema, A List Magazine.
Parteneri locali: CitiZenit

Facebook: https://www.facebook.com/LaDrumCuTata 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3uTJLX4m-QM
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt4654184
 

LA DRUM CU TATA
un film de: Anca Miruna Lăzărescu
cu: Alex Mărgineanu, Răzvan Enciu, Ovidiu Schumacher, Susanne Bormann, Doru Ana
după un scenariu de: Anca Miruna Lăzărescu
durata: 107 minute
contact producător: Strada Film - Daniel Mitulescu - contact@stradafilm.ro
contact distribuitor: Strada Film Internațional – Ruxandra Stolea - ruxandra@stradafilm.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide