Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Echipa arădeană de robotică Delta Force vine în sprijinul celor din prima linie

Echipa arădeană de robotică Delta Force vine în sprijinul celor din prima linie
Comentează 0

Echipa de Robotică Delta Force  a Liceului Național de Informatică din Arad  a răspuns provocării lansate de Asociația ,, Nație prin Educație “ de a realiza echipamente de protecție necesare personalului medical în lupta împotriva COVID 19.

Echipa face parte din programul BRD FIRST Tech Challenge, în cadrul căruia ar fi trebui să participe la mai multe competiții naționale și internaționale . Din cauza situației actuale, evenimentele au fost anulate .

Pentru a profita de echipamentele puse la dispoziție, dar și pentru a-și antrena în continuare creativitatea și spiritul de inovație, elevii arădeni au început crearea unor viziere atât de necesare personalului medical pentru a se proteja , folosind un prototip a celor de la PRUSA . Avantajul acestora este faptul că se pot spăla și dezinfecta ori de câte ori este nevoie. În acest proiect ni s-au alăturat voluntarii din grupul ,, Printăm pentru cei din linia întâi “ , declară liderul echipei Tavi Botoșan .
Elevii sunt susținuți în acest proiect de director profesor Maria Pașcalău și mentorii echipei : profesor Feher Florin , Laurentiu Puf și Corina Botoșan.
Până în acest moment vizierele au fost donate către : Spitalul Județean de Urgentă - UPU , Spitalul TBC , Spitalul Municipal - Sectia Pneumologie , Sectia Oftamologie din cadrul Spitalului Județean , Centrul de Permanență Laser System Arad , Poliția Locala , Asociații de voluntariat ( din linia întâi ) și  factori poștali  . Noi continuam acest proiect atâta timp cât este nevoie de aceste viziere , pentru toți cei din linia întâi , declară Laurentiu Puf unul din mentorii echipei .

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite