Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După faptă şi răsplată? Român eutanasiat după ce a împuşcat mai mulţi colegi şi unul sau doi poliţişti

Premieră în Europa: un infractor a fost eutanasiat, după ce a rămas paralizat în urma unui schimb de focuri cu poliţia.

Este vorba despre românul Marin Eugen Sabău, un bărbat de 46 de ani, care a fost eutanasiat astăzi. Românul și-a câștigat dreptul la o moarte asistată, după ce a comis un atac armat la sediul firmei la care lucra, în Spania, în decembrie 2021, scrie libertate.ro, care citează El Pais.

După faptă şi răsplată? Român eutanasiat după ce a împuşcat mai mulţi colegi şi unul sau doi poliţişti
Comentează 0

Individul a împușcat trei foști colegi și doi polițiști sau doar un poliţist, potrivit altor surse, înainte de a fi rănit grav. „Pistolarul din Tarragona” solicitase să fie eliberat condiționat pentru 24 de ore, pentru a-și lua la revedere de la familie, dar cererea a fost respinsă, cu o zi înainte de aplicarea procedurii, relatează El Pais.

Intraţi AICI pentru detalii.

Potrivit stirileprotv.ro, victimele pistolarului vor solicita statului spaniol despăgubiri de până la 60.000 de euro. În altă ordine de idei, Curtea pentru Drepturile Omului de la Strasbourg a refuzat să suspende provizoriu eutanasierea lui Sabău, așa cum au cerut reprezentanţii victimelor, care şi-au dorit ca infractorul să fie judecat pentru faptele sale înainte de a muri.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: antena3.ro


Scrie un comentariu

trimite