Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După erupția vulcanului Etna, un cutremur zguduie Sicilia: clădiri avariate și răniți

Mai multe persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost afectate de un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade care s-a produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri în zona Vulcanului Etna de pe insula Sicilia, care a erupt luni, informează BBC News online, citând presa locală.

După erupția vulcanului Etna, un cutremur zguduie Sicilia: clădiri avariate și răniți
Comentează 0

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 03:19 (04:19). Presa italiană a relatat că seismul s-a resimţit şi în oraşul Catania, notează Mediafax.

Imagini în GALERIA FOTO

Potrivit Centrului Seismologic European Mediteranean (ESMC), cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de doar 10 kilometri.

Seismul a avut loc în largul Siciliei, la aproximativ 10 kilometri sud-est de localitatea Acitrezza, la 15 kilometri est de Catania, şi la 180 de kilometri est de Palermo.

S-au înregistrat numeroase daune materiale și 28 de persoane rănite. La Pennisi, statuia lui Sant’Emidio (Sfântul Emidio) protector împotriva cutremurelor și a celor afectați de seisme, s-a prăbușit la pământ, relatează La Repubblica. 

Statuia sfântului venerat s-a prăbușit la pământ în curtea din fața bisericii Santa Maria del Carmelo din Pennisi, un cătun din Acireale

Institutul american de geofizică (USGS) a indicat că seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade.

În urma erupţiei de luni a Vulcanului Etna, în zonă s-au înregistrat zeci de seisme, acesta fiind cel mai puternic.

Vulcanul a erupt luni, generând o coloană de cenuşă densă care a condus la închiderea temporară a Aeroportului Fontanarossa din Catania. Activitatea aeroportului a fost reluată luni după-amiază, dar traficul aerian este limitat.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite