Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Dublă lansare de carte la Peda de ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI"

Avivi Dal (=Livia Sfârâilă și băiatul ei) semnează "My Crush-Mai mult ca Perfectul" apărută la Editura Paralela 45, în zilele BookFest-ului, mai 2018.  O carte pentru copii și adolescenți de toate vârstele, o "Recreație mare" a secolului XXI, o carte de vacanță și de relaxare în pauzele de școală.

Comentează 1

Volumul "Simplex Artifex" coordonat de prof. Geanina Jecalo Iovănescu a fost prezentat o oră mai târziu, în prezența unui mare număr de elevi ai liceului și al unor membri ai Cenaclului "Luceafărul". Domnul prof. univ. dr. Anton Ilica, autorul postfeței volumului, a admirat curajul celor care "și-au pus sufletul în palma cititorilor", la vârsta anilor de liceu.

Antologia continuă tradiția lansată anul trecut cu volumul "Lacteea cuvintelor", cuprinzând creații ale membrilor cenaclului literar "Planete". 

Prefața, semnată de prof. dr. Laura Henrieta Orban, pune în evidență rolul terapeutic al scrisului ca "igienă spirituală", eliberatoare a tensiunilor sufletului.

Dintre creațiile publicate, au prins viață poeziile Monicăi Pop (11 C), Paulei Pantea (12 C), Cristinei Zaha (12 C) și ale Andreei Stoian - cea din urmă în lectura lui Slaven Nichici (12 C). 

La îndemnul moderatorilor:  Mara Popa și Valeriu Ilisie (ambii din clasa a XI-a C), autorii publicați au mărturisit că "A-ți ține propria carte în mâini e un lucru extraordinar, de necrezut" (Cristina Zaha) și că "Ar face acest lucru -[a scrie] mult, mult mai mult!" (Dacina Neciu).

Mesajul textelor în versuri și în proză este întregit de mesajul grafic al elevilor coordonați de prof. Elena Cercel.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite