Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dubașii din Săvârșin au depus o coroană de flori în memoria Regelui Mihai I la Castel

Dubașii din Săvârșin au adus o coroană de flori și au păstrat un moment de reculegere pentru Regele Mihai I la Castelul Regal.

Dubașii din Săvârșin au depus  o coroană de flori în memoria Regelui Mihai I la Castel
Comentează 0

Dumnică, 10 decembrie, la Săvârșin a avut loc așa cum este obiceiul, "Alaiul dubașilor". Obiceiul era ca după slujba de la biserică, dubașii mergeau la Castel  să-l colinde pe Majestatea sa Regele Mihai. Familia Regală  fiind prima ,,casă,, colindată după ieșirea din biserică, însă din păcate în acest an, dubașii nu au colindat, ci au adus o coroană de flori regelui și au păstrat un moment de reculegere în curtea Castelului.

Deși ieri a avut loc sărbătoarea dubelor, totul fiind programat cu mult înainte ca regele să ne părăsească, dubașii au întrerupt traseul dubelor de la biserică spre Casa de Cultură  și în liniște fiecare ceată a intrat în curtea Castelului , iar dubașii din Săvîrșin au depus o coroană cu flori și au aprins lumînări în memoria regelui.

Regele Mihai I și Familia Regală au fost foarte iubiți la Săvârșin, de aceea toate sărbătorile de iarnă erau petrecute de Familia Regală la Castel. În fiecare an înainte de Crăciun, familia Regală oferea cadouri de sărbători celor nevoiași din localitate, iar cetele de colindători erau primite cu drag în curtea Castelului Regal de la Săvîrșin în fiecare an.

În acest an din păcate Dumnezeu a chemat acasă pe cel care o viață întreagă a iubit România și a fost cu gândul la români. Regele Mihai I era atașat sufletește de Săvârșin încă din tinerețe, venind mereu aici de la București cu avionul și ateriza la Vărădia de Mureș, apoi colinda toate dealurile și pădurile din zonă cu mașinile de teren sau la vînătoare.

La Săvârșin se simțea întotdeauna acasă și era primit cu multă căldură de localnici, de aceea era o bucurie pentru el și familie sărbătorearea  Crăciunul, nelipsind de la slujba din biserică de sărbători.

Dumnezeu să îi dea odihnă veșnică și să mângâie Familia Regală!

Majestate, ați fost pentru noi un exemplu de bunătate și onestitate și ați inspirat întotdeauna sinceritate și încredere, iar poporul român v-a iubit întotdeauna  și niciodată nu își va uita Regele !

Dumnezeu să vă odihnească!

Galerie foto (49)