Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Drumurile morţii" în România. Un traseu trece şi prin Arad!

Comentează 1

Românii au mers mult cu maşinile în această vară în vacanţe în străinătate. O arată datele statistice. Din păcate însă, odată cu numărul plimbăreţilor a crescut şi numărul accidentelor pe şoselele ţării. Dacă ar fi să tragem linie, acum, pe finalul perioadei de concedii, cifrele din evidenţele Poliţiei nu arată deloc bine.

Au fost mulţi români care au ieşit cu maşinile din ţară, iar în luna iulie s-a înregistrat cel mai mare număr de plecări la punctele de frontieră.

Dar luna iulie a fost şi cea în care au murit cele mai multe persoane în accidente rutiere, după cum arată datele transmise de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Drumul Naţional 7 (Bucureşti- Piteşti-Rm.Vâlcea- Sibiu-Deva-Arad) a fost cel pe care şi-au pierdut viaţa cele mai multe persoane: în primele 7 luni ale acestui an s-au înregistrat 44 de morţi. În schimb, dacă ar fi să facem un top al drumurilor naţionale pe care s-au înregistrat cele mai multe accidente de la începutul anului până în luna iulie, pe primul loc ar fi DN 1 -Bucureşti- Ploieşti- Braşov-Sibiu-Alba Iulia- Cluj-Napoca-Oradea (137 de accidente- 34 de morţi), urmat de DN 2 -Bucureşti-Buzău- Focşani- Bacău-Roman- Suceava (95 de accidente- 31 de morţi) şi apoi urmează DN 7 (94 de accidente, 44 de morţi).

Şoferii au fost mai grăbiţi şi mai neatenţi în luna iulie faţă de toate celelalte luni din an. 179 de persoane au decedat pe şoselele ţării, cu 50 mai multe ca-n luna iunie, iar accidente au fost 924, cu 131 mai multe ca-n luna precedentă.

sursa: libertatea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite