Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Două femei afgane au fost descoperite, la Curtici, ascunse în valize, într-un tren internațional

Două femei din Afganistan au fost prinse încercând să iasă ilegal din țară, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ascunse în două geamantane voluminoase care se aflau într-un vagon gol al trenului internațional București Nord – Viena.

FOTO |  Două femei afgane au fost descoperite, la Curtici, ascunse în valize, într-un tren internațional
Comentează 2

Poliţiştii de frontieră de la Curtici au descoperit, într-un compartiment al trenului care circulă pe relația București Nord - Viena, două geamantane voluminoase în care erau ascunse două femei de origine afgană, care încercau astfel să iasă ilegal din ţară.

Polițiștii au verificat cu atenție trenul înainte de a ieși din țară, găsind bagajele  într-un compartiment gol.

”Drept urmare, s-a procedat la deschiderea geamantanelor, iar în interiorul acestora au fost descoperite, ascunse, două persoane de sex feminin. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan, cu vârste de 25 şi 59 de ani”, precizează un comunicat remis, sâmbătă, de Poliția de Frontieră.

Fiind extinse verificările, în alt compartiment a fost identificat un bărbat de origine afgană care este bănuit că le-a ajutat pe cele două femei să se ascundă în valize.

Pasagerele clandestine nu au dorit să dea declaraţii în timpul audierilor, precizând doar că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi că au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză valabilă.

Femeile sunt cercetate penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbatul este cercetat pentru complicitate.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite