Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două drumuri pentru care s-a cerut finanţare de peste 44,5 milioane de lei vor face Zona Industrială Vest mai accesibilă

Primăria solicită prin intermediul Programului Naţional „Anghel Saligny” peste 44,5 milioane de lei, pentru construirea a două drumuri care să lege Zona Industrială Vest de municipiu şi de viitorul drum expres Arad-Oradea, dar şi pentru realizarea unui sistem de iluminat public în zona cu pricina.

Două drumuri pentru care s-a cerut finanţare de peste 44,5 milioane de lei vor face  Zona Industrială Vest mai accesibilă
Comentează 0

Două dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de CLM convocate luni, vizează modificarea unor hotărâri cu privire la aprobarea cererii de finanțare pentru proiectele „Amenajare drum de acces Zona Industrială Vest și iluminat public” şi  „Drum de legătură între Zona Industrială Vest și Drumul Expres Arad-Oradea” şi a devizelor generale estimative. Motivul? Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (M.D.L.P.A) a solicitat modificarea valorii calculate conform standardului de cost, respectiv valoarea cu standard de cost prin „introducerea” unor preţuri fără TVA.

Proiectul „Amenajare drum de acces Zona Industrială Vest și iluminat public” constă în relizarea unui drum de acces cu o lungime de 613 metri şi o lăţime a părţii carosabile de şapte metri. Valoarea totală a investiţiei va fi de 5.612.536,62 lei, din care 5.367.060,29 lei de la bugetul de stat şi 245.476,33 lei de la bugetul local.

În ceea ce priveşte drumul de legătură între Zona Industrială Vest și viitorul drumul expres Arad-Oradea, acesta va fi un drum de centură tip DN, cu două benzi pe sens pentru o lungime de 2.510 m şi drum local lărgit de la două  la patru benzi pentru o lungime de 927 m. În cadrul proiectului va fi construit şi un podeț de acces peste un canal deschis de preluare/descărcare ape pluviale. Valoarea totală a  lucrărilor se ridică la 40.041.719,68 lei, din care 39.189.472,62 lei, de la bugetul de stat şi 852.247,06 lei de la bugetul local.

Foto: Arhiva

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite