Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dorina Lupșe: „Abrogarea suprataxării contractelor cu normă parțială este o măsură binevenită”

Conducerea Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad (ULALA) informează comitetele executive și președinții asociațiilor de proprietari care au angajați cu contracte de muncă că a fost abrogată suprataxarea contractelor cu normă parțială. Asta, în condițiile în care cei mai mulți angajați ai asociațiilor sunt angajați cu timp parțial de lucru. De altfel, Dorina Lupșe, președintele ULALA, susține că este o măsură cât se poate de binevenită.

Dorina Lupșe: „Abrogarea suprataxării contractelor cu normă parțială este o măsură binevenită”
Comentează 1

„Odata cu publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 263/2019 pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind modificarea Codului Fiscal, s-a abrogat  suprataxarea  contractelor cu normă parţială. Este o modificare  binevenită. Măsura aplicarii  suprataxării contractelor de munca cu timp parțial  de muncă, indiferent dacă remunerația era sub nivelul salariului minim, a determinat mulți angajatorii să renunțe la contracte de muncă. Asociațiile de proprietari fiind organizații non profit, prin specificul activitaților pentru care s-au înființat, au fost cele mai afectate”, susține Dorina Lupșe. Aceasta a ținut să precizeze că multe asociații au fost nevoite să renunțe la angajați și să angajeze firme care prestau anumite servicii. „Aceasta masură a fost contestată de ULAL Arad și Liga Habitat înca din faza de proiect, la vremea respectiva informand Guvernul de atunci în legatură cu impactul  negativ al acestei modificari a Codului Fiscal”, mai spune președinta ULALA.

De când intră în vigoare

Abrogarea suprataxării contractelor part-time se vor  aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2020, potrivit actului normativ publicat în Monitorul Oficial.

Tot de la 1 Ianuarie 2020, prin decizia Guvernului nr. 935/2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la suma de 2.230 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri.

„Astfel, în conformitate cu art. 4 alin. (3) din H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, «modificarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată se transmite în registrul general de evidenţă a salariaţilor - REGES/REVISAL în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării, respectiv de la data de 1 ianuarie 2020». Modificările normei de muncă cât și majorarile salariale se vor face prin act aditional la contractul de muncă. ULAL Arad va acorda suportul necesar asociațiilor de proprietarii, pentru aplicarea acestor prevederi. Pentru mai multe informații, cei interesați ne pot contacta la sediul de pe str. George Coșbuc, nr.33 sau la telefon 0257/285053”, a încheiat Dorina Lupșe.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite