Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dorești îmbunătățirea legislației UE? Participă la „Inițiativa cetățenească europeană”

„Inițiativa cetățenească europeană” (ICE) le permite europenilor să solicite Comisiei Europene să propună noi acte legislative și să participe la luarea deciziilor prin conectarea directă cu instituțiile UE. În perioada 3-4 iunie va avea loc a 10-a ediție a Zilei ICE, care se va desfășura în mediul online și care reprezintă o oportunitate unică pentru europeni de a se implica  în procesul de elaborare a politicilor UE.

Dorești îmbunătățirea legislației UE? Participă la „Inițiativa cetățenească europeană”
Comentează 0

Prima zi a evenimentului se va concentra pe dezbateri asupra instrumentului ICE – ce aspecte cheie pot face ICE mai puternic – și consolidarea democrației participative la nivelul UE. În a doua zi a evenimentului, organizatorii inițiativelor în curs vor avea ocazia de a-și prezenta ideile și se vor acoperi  aspecte precum campaniile online și strângerea de fonduri.  Subiectele propuse pentru dezbatere și informare includ modul de a defini succesul pentru o inițiativă,  evaluarea procedurii de examinare,  identificarea  modalităților de a spori impactul  inițiativelor de succes  și explorarea rolului jucat de ICE în cadrul mai larg al UE pentru participarea publicului, inclusiv în vederea Conferinței privind viitorul Europei. Programul va include de asemenea și ateliere de lucru axate pe teme practice.

Ziua ICE este un forum și o platformă importantă în care părțile interesate de ICE pot face schimb de informații și experiențe și își pot prezenta ICE și activitățile către public. Dacă ai o astfel de inițiativă pe care dorești să o înregistrezi, accesează platforma următoare: https://europa.eu/citizens-initiative/_rom. Dacă o inițiativă obține 1 milion de semnături, Comisia o va introduce în dezbaterea legislativă europeană.

Mai multe detalii cu privire la acest subiect pot fi găsite în linkul următor, care este și linkul de acces către eveniment:

https://www.eesc.europa.eu/ro/agenda/our-events/events/eci-day-2021 .


Scrie un comentariu

trimite