Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Donaţie importantă pentru Spitalul de Psihiatrie de la Mocrea

Astăzi pleacă din Germania o donaţie consistentă pentru Spitalul de Psihiatrie  Mocrea. Donaţia, importantă pentru sistemul sanitar arădean, a fost realizată de către Institutul Internaţional Social şi de Formare, din Germania. Pentru acordarea acestui sprijin consistent s-a implicat, ca în multe alte donaţii făcute sistemului de sănătate publică din Arad, profesorul universitar Doctor Honoris Causa Heinrich Schnatmann.

Donaţie importantă pentru Spitalul de Psihiatrie de la Mocrea
Comentează 0

Este vorba de bunuri în valoare de aprox. 100.000 de lei, constând în paturi medicinale, noptiere şi saltelele. Cele 42 de seturi de mobilier vor înlocui aproximativ 30% din dotările existente. ,,Obiectele de mobilier sunt destinate dotării Spitalului de Psihiatrie Mocrea pentru ca pacienţii spitalului să poată beneficia de paturile şi noptierele necesare. În vederea cooperării între judeţul Arad şi Institutul Internaţional Social şi de Formare, dorim să ajutăm şi în continuare, în limita posibilităţilor noastre, oriunde nu există alte mijloace de sprijin, declară în actul de donaţie profesor universitar Doctor Honoris Causa Heinrich Schnatmann.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a declarat că este recunoscător tuturor reprezentanţilor societăţii civile din Arad, din ţară şi din străinătate, care se alătură eforturilor Consiliului Judeţean de modernizare a sistemului de sănătate publică din Arad: ,,27 de milioane de euro a investit Consiliul Judeţean în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad începând cu anul 2010 de când am preluat spitalul. Deşi efortul financiar este semnificativ, sunt totuşi în continuare multe lipsuri pe care singuri nu le putem rezolva. De aceea, este foarte important pentru noi că beneficiem de sprijinul societăţii civile. Îi mulţumesc dlui Profesor Universitar Doctor Honoris Causa Heinrich Schnatmann care a dovedit în repetate rânduri că este un prieten al Aradului şi care, prin donaţiile consistente pe care le-a făcut Spitalului din Arad, contribuie la modernizarea sănătăţii publice arădene”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite