Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Donald Trump lansează un atac fără precedent la adresa Uniunii Europene

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că practicile Uniunii Europene în domeniul comerţului sunt similare cu cele ale Chinei, susţinând că Uniunea Europeană este "posibil la fel de rea" ca statul chinez în această privinţă, informează site-ul cotidianului The Hill, citat de Mediafax.

Donald Trump lansează un atac fără precedent la adresa Uniunii Europene
Comentează 0

Donald Trump a făcut aceste afirmaţii duminică la postul Fox News, fiind întrebat de gazda emisiunii "Sunday Morning Futures" dacă SUA va colabora cu aliaţii europeni pentru a contracara practicile comerciale ale Chinei.

Europenii ”au realizat anul trecut un excedent comercial de 151 de miliarde de dolari. Am avut un deficit cu UE. Iar pe deasupra, noi cheltuim o avere cu NATO pentru a-i proteja”, a afirmat preşedintele SUA.

"Uniunea Europeană este la fel de rea ca China, doar că mai mică. Este teribil ce ne fac", a spus Trump.

"Iubesc aceste ţări, Germania şi toate ţările. Scoţia. ... Dar ei ne tratează foarte prost. Ei ne tratează foarte nedrept ", a adăugat preşedintele SUA, menţionând că "părinţii mei s-au născut în Uniunea Europeană".

Administraţia Donald Trump a impus luna trecută taxe comerciale la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană.

Donald Trump s-a exprimat în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi i-a promis premierului britanic Theresa May un acord bilateral avantajos post-Brexit.

Mai mult, surse europene citate de cotidianul The Washington Post au relatat recent că Trump l-a îndemnat pe omologul său de la Paris, Emmanuel Macron, să scoată Franţa din Uniunea Europeană, propunându-i în schimb un acord comercial bilateral avantajos.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide