Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Donald Trump ajunge azi în Israel. Liderul SUA vrea să încheie "afacerea supremă"

După vizita de două zile în Arabia Saudită, Donald Trump se îndreaptă către Ierusalim, dar va ajunge şi în teritoriile palestiniene. Pentru Trump, ajungerea la înţelegere solidă între evrei şi palestinieni este "afacerea supremă", după cum scrie ABC News.

Donald Trump ajunge azi în Israel. Liderul SUA vrea să încheie
Comentează 0

Președintele SUA, Donald Trump, își continuă periplul prin Orientul Mijlociu, printr-o vizită în Israel și teritoriile palestiniene, în timpul căreia va avea discuții cu liderii ambelor tabere în încercarea de a obține un acord de parte în regiune.

Preşedintele SUA consideră că ajungerea la o pace solidă între Israel şi Palestina este "afacerea supremă", care merită urmărită cu orice preţ. Trump a oferit până acum puţine indicii despre cum vede realizarea acestui deziderat pe care nimeni nu l-a atins până acum.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică seara, în ajunul vizitei președintelui american, Donald Trump, în orașul sfânt, că Ierusalimul va fi "mereu" capitala Israelului, transmite Agerpres.

El a vorbit în deschiderea festivităților organizate de primăria Ierusalimului pentru a marca a 50-a aniversare a cuceririi Ierusalimului de Est de către armata israeliană.

"În această seară, spun lumii întregi și în maniera cea mai clară că Ierusalimul a fost și va fi mereu capitala Israelului", a spus premierul Netanyahu, în fața a mii de persoane venite să asiste la un concert.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite