Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doliu în presă: a murit Horia Alexandrescu

Cunoscutul jurnalist Horia Alexandrescu a decedat, astăzi. Anunțul a fost făcut de fiica sa, realizatoarea tv Anca Alexandrescu, care a scriis pe Facebook: „Tata a plecat...”

Doliu în presă: a murit Horia Alexandrescu
Comentează 0

Horia Alexandrescu s-a născut pe 9 aprilie 1947 şi a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”, scrie digisport.ro.

Prima semnătură în presă i-a apărut în 1971, la ziarul Sportul. Din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 la secţia Sport a Tineretului Liber.

După anul 1989 a ocupat poziţia de secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi pe cea de redactor-şef adjunct. În anul 1990 a înfiinţat „Sport Star".

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care este şi director general.

Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent. În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică", emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru". 

Horia Alexandrescu avea 74 de ani și suferea de cancer, potrivit Antena 3.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: wowbiz.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite