Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două stomatoloage din Arad au profesat fără autorizare și au decontat la CAS serviciile

Azi, agenții de poliţie din cadrul I.P.J. Arad-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiul Arad, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune,fals intelectual şi uz de fals.

Două stomatoloage din Arad au profesat fără autorizare și au decontat la CAS serviciile
Comentează 0

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2019-2022, doi medici stomatologi din cadrul unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Arad, având ca obiect de activitate furnizarea de servicii stomatologice, şi-ar fi exercitat profesia fără a îndeplini toate condițiile privind autorizarea exercitării profesiei de medic stomatolog şi au indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Arad prin aceea că au solicitat decontarea unor servicii medicale stomatologice cu privire la care există date că, în realitate, nu au fost prestate, în acest sens fiind întocmite și utilizate înscrisuri necorespunzătoare adevărului, cu scopul de a fi decontată contravaloarea serviciilor stomatologice fictive, cauzându-se astfel o pagubă în patrimoniul Casei de Asigurări de Sănătate Arad. Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare au fost identificate şi ridicate, în condiţiile legii, mai multe bunuri şi înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu comiterea infracţiunilor pentru care se efectuează cercetări în cauză. 

Potrivit IPJ Arad, din cercetările desfășurate a reieșit faptul că, în perioada 2019 – 2022, două femei, din Arad, ar fi exercitat profesia de medic stomatolog, fără a fi autorizate în acest sens, într-un cabinet medical, aflat la domiciliul acestora, fără informarea pacienților cu privire la aceste aspecte. 

Totodată, ar fi decontat servicii medicale printr-o instituție din Arad, cu care ar fi avut întocmite contracte, pentru care ar fi prezentat documente false. 

De asemenea, s-ar fi conturat suspiciunea rezonabilă că serviciile medicale decontate nu ar fi fost prestate în realitate.

Având în vedere concluziile cercetărilor, a fost dispusă efectuarea unei percheziții, la domiciliul și cabinetul medical al celor două femei, aflate în același imobil.

În urma activităților, desfășurate în dimineața de 29 mai, cu sprijinul polițiștilor criminaliști și luptătorilor S.A.S., au fost ridicate mai multe înscrisuri și bunuri cu valoare probatorie, în vederea administrării acestora.

Prejudiciul estimat ca urmare a săvârșirii infracțiunilor este de aproximativ 110.000 de lei.


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide