Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doi jucători de tenis, suspendaţi pe viaţă, pentru meciuri trucate. Ambii au fost în Top 50 ATP

Doi jucători de tenis, suspendaţi pe viaţă, pentru meciuri trucate. Ambii au fost în Top 50 ATP
Comentează 0

Federaţia italiană de tenis a decis să suspende pe viaţă pe doi jucători pentru trucarea de meciuri, aplicându-le totodată câte amenzi care au cumulat 60.000 de euro.

Potito Starace şi Daniele Bracciali, care au reuşit să ajungă în top 50 mondial pe parcursul carierelor lor, au fost suspendaţi de ATP la finele anului 2007, Bracciali timp de trei luni, iar Starace timp de şase săptămâni, din cauza unor pariuri pe meciuri de tenis.

Procuratura din Cremona a intrat anul trecut în posesia unor înregistrări care dovedeau implicarea lui Starace şi Bracciali în trucarea rezultatelor unor meciuri. Conform anchetei, Bracciali a jucat rolul de intermediar între o reţea de pariori şi jucători, în timp ce Starace este acuzat că ar fi primit bani pentru a pierde finala turneului de la Casablanca, în faţa spaniolului Pablo Andujar.

Cazul italienilor nu este singular: Tenismenul rus Andrei Kumantsov a fost suspendat pe viaţă din circuitul profesionist al ATP, anul trecut, pentru încălcarea legilor privind pariurile şi aranjarea meciurilor. Tennis Integrity Union, instanţa anticorupţie din tenisul mondial, spune că sportivul în vârstă de 27 de ani a fost găsit vinovat pentru 12 acuzaţii, după ce a comis o serie de nerespectări ale programului anti-corupţie în perioada 2010-2013.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare