Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doi dintre pacienţii transferaţi în Ungaria au murit. Lucian Bode: „Situaţia este extrem de critică”

Autorităţile sunt în alertă, după ce au murit doi dintre pacienţii transferaţi în Ungaria, aflaţi în stare gravă din cauza COVID-19.

Doi dintre pacienţii transferaţi în Ungaria au murit. Lucian Bode: „Situaţia este extrem de critică”
Comentează 0

Două femei care se aflau printre pacienţii transferaţi în Ungaria s-au stins din viaţă.

„Este vorba despre o femeie (64 ani), din Timișoara transferată în Szeged şi o altă femei (63 ani), din București, transferată în Debrecen”, au precizat reprezentanţi din cadrul Ministerului Sănătăţii pentru Româniatv.net.

Anterior, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că unul dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 care au fost transferaţi în Ungaria a decedat.

„Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi: 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situaţia celor 17 este una extrem, extrem de critică. Din păcate, trebuie să vă dau şi o veste tristă: unul din cei 17 români transferaţi în Ungaria a decedat”, a declarat Lucian Bode la sediul MAI, conform Agerpres.

Ministrul de Interne a avertizat că situaţia din aceste zile este „una extrem de critică”.

„Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI”, a precizat Bode.

Duminică, 17 octombrie, Ministerul Sănătății a anunțat transferul altor 5 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 în centrul universitar din Debrecen, Ungaria. Pacienții provin din unitățile sanitare aflate în județul Bihor.

Până ieri, 25 de pacienți erau deja transferați în secțiile ATI din centrele universitare Debrecen și Szeged. În spitalele din Ungaria a fost trimis și personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite