Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Imagini șocante - La "Matei Blaș" nu mai sunt locuri - Pacienții zac pe holuri

Imagini care vă pot afecta emoțional. Mai mulți pacienți primesc îngrijiri medicale chiar pe holurile unui important spital bucureștean deoarece nu mai sunt paturi libere.

Imagini șocante - La
Comentează 0

Imagini cutremurătoare surprinse în spitalele românești. La Institutul "Matei Balș" din Capitală, locul unde sunt tratate cele mai grave cazuri de covid 19, nu mai sunt locuri în secții. Astfel, mulți dintre pacienți primesc îngrijiri chiar pe holurile unității medicale. 

Sistemul sanitar este sufocat de numărul uriaș de cazuri grave de coronavirus. Spitalele abia mai fac față situției, iar medicii din prima linie sunt nevoiți să se adapteze rapid. Aceste imagini au fost surprinse de un martor, care mai apoi a postat totul pe pagina sa de facebook. Pe înregistrări se observă cum mulți dintre bolnavi, unii în stare critică, primesc oxigen pe scaunele și băncile aflate pe holurile Institutului. Conform ultimelor date, 13.667 de români sunt internați în spitalele din întraga țară. Dintre aceștia, 1.204 sunt la ATI. 

Un internaut a postat imagini chiar din interiorul spitalului și a împărtășit experiența sa: "Cam asa arata holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este inspaimantator, nu mai au pe unde sa ii aseze, pacientii stau pe scaune la oxigen, sunt internati pe paturi de campanie. Terapia intensiva s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau sa va spun ce munca duc medicii, de dimineata nu i-am vazut sa bea un pahar de apa. Oameni  buni trebuie sa intelegem ca sistemul sanitar nu mai are cum sa faca fata, cat de curand intra in colaps, daca nu e deja ."

Aceste imagini au fost surprinse de un martor, care mai apoi a postat totul pe pagina sa de facebook. Pe înregistrări se observă cum mulți dintre bolnavi, unii în stare critică, primesc oxigen pe scaunele și băncile aflate pe holurile Institutului. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș a explicat că această situație este și în alte spitale. Medicul a spus că se întâmplă în mod constant să fie și peste 30 de pacienți în camera de gardă, în condițiile în care numărul de paturi este de 19, maximum 20 și că oamenii pot aștepta și 24 de ore. 

CLICK AICI PENTRU VIDEO.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite