Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DOCUMENTARY MONDAYS a ajuns şi în Arad

DOCUMENTARY MONDAYS a ajuns şi în Arad
Comentează 0

După Braşov şi Cluj-Napoca în 2016, Iaşi în 2017, a venit rândul Aradului să înceapă anul cu 3 proiecţii de film documentar. Trei zile de luni din februarie 2018 vor fi marcate de cel mai vechi şi stabil program al Centrului Ceh.

Proiecţiile organizate de Centrul Ceh în colaborare cu CitiZenit şi Centrul Municipal de Cultura Arad.

Luni, 12 februarie, de la ora 20,00 ”Documentary Mondays” a început în forță cu un documentar care alarmează dar și oferă speranță. O producție Discovery, RACING EXTINCTION a pus lupa pe probleme mari care amenință planeta - încălzirea globală, creșterea acidității oceanelor și braconajul fiind câteva dintre ele.

Documentarul a fost nominalizat și la premiile Oscar și Emmy.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Racing Extinction / Louie Psihoyos / SUA, 2015 / 90 min

Racing Extinction este un film documentar, laureat al premiului Oscar, despre ritmul alarmant al extincției speciilor și eforturile oamenilor de știință, activiștilor și jurnaliștilor de a documenta acest fenomen. Problematica filmului pune în relație acțiunea umană și extincția masivă a speciilor, abordând tema comerțului ilegal cu specii pe cale de dispariție. În 2016, filmul a fost desemnat câștigător al Cinema for Peace International Green Film Award.

Filmul a rulat cu subtitrare în limba engleză.
Intrare a fost liberă.
 

Galerie foto (24)


Scrie un comentariu

trimite
Inchide