Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Distincție de Excelență pentru ÎPS Ioan Selegean, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului (FOTO)

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, i-a oferit Distincția de Excelență „Investeşte în resursa umană” Înaltpreasfinției Sale, Părintele Ioan Selegean, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului.

Distincția de excelență a fost acordată în deschiderea conferinței „Siguranța publică și nevoia de capital social ridicat”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Arad, în colaborare cu Universitatea „Aurel Vlaicu” și Centrul de Cercetare în Drept SARA. Lucrările conferinței fac parte din proiectul de cercetare „Investește în resursa umană”.

Distincție de Excelență pentru ÎPS Ioan Selegean, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului (FOTO)
Comentează 0

La eveniment au mai participat Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscop al Aradului, europarlamentarul Gheorghe Falcă, general de brigadă (r), Dr. Nicolaie Iancu, președintele Centrului de Cercetare în Drept SARA, prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu și prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității Aurel Vlaicu, care a participat la lucrări prin mijloace electronice.

„Am oferit această distincție, în numele Consiliului Județean Arad și al Asociației «Centrul de Cercetare în Drept Sara»,  în semn de apreciere pentru întreaga biografie a Înaltpreasfinției Sale, dublată de proiectele sociale desfășurate de Mitropolia Banatului, care transformă viețile semenilor noștri în fiecare zi. În fiecare generație există personalități definitorii, care remodelează societatea și îi imprimă o viteză mai mare de reacție, identifică soluții mai viabile și potențează schimbarea în bine, iar Înaltpreasfinția Sa este o astfel de personalitate.

În ultimii ani, Biserica Ortodoxă a fost unul dintre partenerii principali ai Consiliului Județean Arad și ai societății civile arădene în derularea celor mai importante proiecte sociale. Am găsit înțelegere și deschidere față de proiectele de modernizare a sistemului de sănătate publică, de susținere cu hrană și adăpost a persoanelor defavorizate, de implicare în criza umană determinată de războiul din vecinătatea noastră. Proiectele societății civile, proiectele administrației, proiectele mediului de afaceri au fost îmbrățișate de biserică cu căldură și umanism și datorită acestei empatii extraordinare, Aradul de astăzi este un Arad mai bun, un cămin mai primitor și o mândrie pentru arădeni. Această colaborare între părțile contractului social arădean eu cred că este unică în România, prin amploarea ei, prin consistență și durabilitate”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite