Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Distanţa dintre Socodor şi Arad va fi redusă cu zece kilometri

Lucrările de modernizare a drumului dintre Sânmartin şi Socodor sunt în plină desfășurare. Zilele acesta se lucrează la montarea stratului de piatră spartă, după ce în prealabil au fost executate defrișări, săpături și s-a așternut primul strat de balast.

Distanţa dintre Socodor şi Arad va fi redusă cu zece kilometri
Comentează 0

„Lucrăm susținut la modernizarea acestui drum, care așteaptă de zeci de ani să fie asfaltat. Dorim ca prin această lucrare, Sânmartinul să devină un centru rutier pentru întreaga zonă, punct de plecare pentru viitoarea dezvoltare economică a comunei, dar și a localităților învecinate. Sânmartinul va fi conectat rutier cu toate localitățile învecinate, implicit cu rutele europene importante pentru accesarea transportului de marfă”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Prin modernizarea drumului Sânmartin-Socodor, distanța de la Socodor la Arad se va reduce cu zece kilometri.

În luna iulie 2021, după mai bine de  695 de zile de la obținerea finanțării, S.C. INTECO HOLDING și Consiliul Județean Arad au semnat contractul de execuție pentru modernizarea drumului județean DJ 709 B Sânmartin-Socodor. Valoarea contractului fiind de 12,9 milioane lei (15,4 milioane lei, TVA inclus). Garanția lucrării ce va fi realizată de firma INTECO HOLDING este cinci ani, iar termenul de execuție este de 15 luni. Investiția este finanțată din fonduri europene, pe programul transfrontalier Interreg România-Ungaria.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite