Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Din numărul de 81 de bolnavi de coronavirus din Județul Arad doar 39 sunt internați în spitale, 39 sunt la domiciliu, iar trei sunt externați

Din numărul de 81 de bolnavi de coronavirus din Județul Arad doar 39 sunt internați în spitale, 39 sunt la domiciliu, iar trei sunt externați
Comentează 0

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 81 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 37 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două sunt internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 39 sunt la domiciliu iar trei sunt externate.

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Arad.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comercialm e, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 19 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 102 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 490 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 59 de persoane fizice, iar 28 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de prevenire în contextul stării de alertă. Nu s-au înregistrat apeluri la linia Tel Verde pentru semnalarea nerespectării măsurilor stabilite în contextul stării de alertă.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de 3500 lei.

Atragem atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii  virusului SARS-CoV-2.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.

 

Biroul de presă                                                                                               20.07.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite