Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Din cauza ANI, Sebișul riscă să piardă încă un primar; vezi de unde ar putea veni salvarea

Agenția Națională de Integritate a lăsat Sebișul fără un primar apreciat de locuitori, Gheorghe Feieș. În locul său a venit viceprimarul Radu Demetrescu, care s-a bucurat și el de aprecierea oamenilor, însă la fel ca predecesorul său, a intrat în vizorul ANI. Ieri, și Demetrescu a pierdut procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel încât, în mod normal orașul ar fi trebuit să se pregătească să își schimbe primarul. Demetrescu mai are însă o șansă.

Din cauza ANI, Sebișul riscă să piardă încă un primar; vezi de unde ar putea veni salvarea
Comentează 0

Haideți să vedem de ce fapte l-a acuzat ANI. În 26 mai 2015, reprezentanții instituției anunțau că Demetrescu „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul DEMETRESCU RADU „FISH PROD” PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”. Demetrescu a contestat decizia ANI, însă a ppierdut procesele, atât la Curtea de Apel Timișoara, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acum dosarul se îndreaptă însă spre Curtea Constituțională, având în vedere că apărătorul lui Demetrescu susține că unul dintre articolele de lege invocate de ANI este neconstituțional. „Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de recurentul Demetrescu Radu, cu privire la neconstituţionalitatea art. 87 alin. (1) lit. g) din Legea 161/2003. Dispune înaintarea dosarului la Curtea Constituţională în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a art. 87 alin. (1) lit. g) din Legea 161/2003. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 iunie 2019”, se arată în încheierea ÎCCJ. Astfel, până la urmă, cei care vor decide dacă Sebișul își va păstra sau nu primarul sunt judecătorii de la Curtea Constituțională.

Din păcate, primarul interimar al orașului Sebiș nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui articol, pentru a afla care este punctul său de vedere cu privire la turnura pe care au luat-o evenimentele în ultimele zile.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite